Ystävänpäivä jäällä

Tiesitkö, että Näsijärvellä on suosittuja retkeilykohteita? Nämä ilahduttavat kaksi retkeilykohdetta ovat nyt blogissa esittelyssä. Toinen niistä on nimetty mieshenkilön mukaan, joka tarun mukaan Suomen sodan aikaan piileskeli saarella.

Näin kauniina sunnuntaina oli huikeaa lähteä ulkoilemaan porukalla. Olihan kyseessä ystävänpäivä ja laskiaissunnuntai! Lähdimme yhteisen harrastuksen parissa muutamalla saarikätkölle. Pitkästä aikaa, kun talvi on ollut kunnollinen kovemmalla pakkasella, ovat saaret erinomaisia retkeilykohteita.

LASSINLINNA

Kyseessä on Tampereella suosittu retkeilykohde. Saari on Näsijärven Niihamanselällä. Lassinlinna on saanut nimensä Lassi-nimisen miehen mukaan, joka tarinoiden mukaan piileskeli vihollisia tällä saarella Suomen sodan aikaan vuosina 1808-1809. Saari on käytännössä iso siirtolohkare, jonka halkeamat ovat muodostaneet monikäytäväisen luolan sen sisälle. (retkipaikka.fi ja wikipedia)

Meidän vieraillessa paikalla oli ainakin kolme tulipaikkaa. Hanganlahden lähettyville pääset autolla helposti parkkiin.

SIILINKARI

Kyseessä on pieni luoto Näsijärvellä. Luodolle on rakennettu vuonna 1906 pieni noin 6,5 metrinen apuloistorni turvaamaan sisävesiliikennettä. Siilinkarille on uponnut Höyrylaiva Kuru vuonna 1929. Tästä kohtaa menee Näsijärven retkiluistelurata, hiihtoladut ja paikalla on viikonloppuisin telttakahvila. Täällä ollessamme porukkaa oli huomattavasti aiempaa kohdetta enemmän paikalla. Tänne pääset useasta kohtaa Särkänniemen kaupunginosaa. (wikipedia)

Suosittu parkkipaikka on Rauhaniemen uimarannalla. Vinkkinä vain, jos tulet tällaisena kauniina viikonloppu päivänä paikalle, niin Tampellassa on mahdollista päästä myös parkkiin. Alueella on jäätä koskevia varoituksia, joten kuljetaan niiden mukaan.

Vietimme aikaa jäällä yhteisen harrastuksemme, geokätköilyn, merkeissä. Näin ihanan ulkoilupäivän jälkeen ei voi muuta kuin todeta, että tällainen harrastus on onni. Tätä kautta on tullut uusia tuttavuuksia. Kiitos teille!

Hyvää ystävänpäivää ystävilleni, niillekin jotka eivät geokätköilyyn ole intoutuneet! Olette elämän suola.

Otathan muutkin sometilit haltuun 😉

Instagram: @tiina_vuo

TikTok: @tiinavuo

2

Vastaa