Vieraile Pirunpesässä

Blogissa jatketaan retkeilyä. Pirunpesä Tiirismaalla on ensimmäinen Päijät-Hämeessä sijaitseva kohde. Pirunpesä on maineikas, mutta onko tämä sinulle jo tuttu?

SIJAINTI

Hollolan Tiirismaan Pirunpesä on maineikas ja sitä on tultu ihailemaan 1800-luvulta alkaen. Pirunpesään voit suunnata jokaisena vuodenaikana. Se on liki 34 hehtaarin kokoinen. Lahdenseudunluonto.fi osaa kertoa alueen olleen rauhoitettu jo 1950-luvulla.

MISTÄ SYNTYI PIRUNPESÄ

Pirunpesän kallio on jähmettynyt magmasta 2000 miljoonaa vuotta sitten. Siinä näkyy paikoin kivettyneitä aaltojen jälkiä, jotka ovat säilyneet jääkauden ankarista ajoista nykypäivään asti. Pirunpesän takana on tuolloin ollut jääjärvi Villinpeltojen kohdalla. Järven sulamisvedet virtasivat kohti Baltian jääjärveä puhdistaen samalla rotkoa. (Lahdenseudunluonto.fi/pirunpesa)

OMA KOKEMUS

Suuntasimme alueelle itsenäisyyspäivänä siskoni kanssa. Sateisesta kelistä huolimatta liikuimme alueen poluilla vaivatta ja reittikartat olivat selkeitä. Reitti oli vaihtelevaa, muttei vaikeaa. Reitillä oli kaksi nuotiopaikkaa ja pääsit kulkemaan reitin näppärästi ympäri. Jos et tee alueelle pidempää eväsretkeä, reitti on mahdollista reippailla parissa tunnissa ja vinkki, täälläkin kannattaa geocaching appi aukaista.

Muita tekstissä olleita lähteitä on retkipaikka.fi.

Otathan muut sometilit myös haltuun 😉

Instagram:@tiina_vuo

TikTok: @tiinavuo

2

Tällä artikkelilla on 7 kommenttia

 1. elsalinnean

  Pirunpesä on ihan huikeen hieno paikka! 🙂 En olekaan siellä hetkeen käynyt – kiitos siis muistutuksesta, taidanpa heittää joku päivä taas lenkin siellä suunnilla!

  1. vuorenpaatiina

   Suosittelen! 😍

 2. Nadine

  Hassua, olemme käyneet paljon Hollolassa, mutta ei ikinä sielläpäin. Pitää pistää merkille.

  1. vuorenpaatiina

   Ehdottomasti!

 3. sonjaidailona

  WOW, ihanan näköistä <3.

  1. vuorenpaatiina

   Vielä varmaan kauniimpaa talvella 🙃

 4. Anne

  Upean näköinen paikka! 🙂

Vastaa