Toiset puhuu, toiset tekee

Meillä on useita hienoja hankkeita – voimaantuminen, kehorauha, mutta onko niissä enemmän vauhtia kuin ajatusta matkassa. Kirjoituksessa ajatuksia tekemisen meiningistä ja voimaantumisesta.

Viime aikoina Spotifysta on pyörinyt omat aiempien vuosien suosikkikappaleeni. Yhtenä vahvasti toistuvana kappaleena on Uniikin Itsenäinen.  Biisi on tehty ylistykseksi itsenäisille naisille. Sieltä löytyy myös sanat toiset puhuu, toiset tekee. Pistä biisi pyörimään, suosittelen.

Voimaantuminen on tämän päivän ilmiö, se juttu, jota useampi seuraa. Aika ajoin se saa tytäriä, kuten kehorauhan, mutta periaatteessa ne kaikki ajaa takaa samaa – voimaantumista. Itsetuntoa, varmuutta, itsenäisyyttä.  Nykyajan nainen on vahva, jolla on itsenäisyys hallussa.

Tätä ilmiötä seuraavana ja jollain tapana edustajana, olen alkanut miettimään, unohtuuko siinä kaikessa elämä. Elämä on loppupeleissä täynnä kompromisseja. Hienot ilmiöt ja hankkeet saa paljon mustavalkoisia piirteitä, jotka voivat vääristää maailmamme paljon. Ihmissuhteet, työ, koulu, kaikki vaativat meiltä päätöksen panostaa niihin ja tätä kautta paljonkin kompromisseja. Emme voi vain olla itsenäisiä ja vahvoja. Elämä, kun ei pelaa niin. Vahvuutta lopulta on olla oma itsensä ja tehdä valintoja läpi elämän sekä luottaa läheisiinsä.

Olen itse halunnut olla tekijä, vaikkakin usein olen sortunut puhumiseen. Vasta iän myötä puhe on johtanut enemmän tekemiseen ja olen rohkeammin kokeillut kaikkea uutta, enkä niinkään miettinyt mitä siitä ajatellaan. Oletko sinä puhuja vai tekijä? Mitä jos tänään ottaisit yhden ”jos”-listalta ja teet päätöksen toteuttaa sen?

Unelmoikaa ja toteuttakaa myös!

Instagram: @tiina_vuo

TikTok: @tiinavuo

1

Vastaa