Suomen syvin suo

Kevään saapuessa koko maahamme on mukava esitellä blogissa yhtä lähialuetta. Tässä kansallispuistossa kuljet pitkospuita pitkin Suomen syvimmällä suolla. Se varmasti ilahduttaa ympäri vuoden!

MILLOIN ALKAA KEVÄT?

Olen aina vitsaillut milloin on kevät. Siihen on muutamia merkkejä. Yksi ehdoton suosikkini on kevät mies. Kevät mies on mies, joka ensi auringonsäteillä pukeutuu t-paitaan ja shortseihin. Kevät mies tuli tosin vastaa jo maaliskuun alussa, joten se ei ole kovinkaan tieteellinen kevään alun merkki.

Kevään alun voi määritellä kalenterin mukaan. Maaliskuu on nimittäin kalenterimme mukaan ensimmäinen kevätkuukausi, vaikkakin se on aikaa, jolloin kohtaamme takatalven usein. Tutkittuani asiaa pidin eniten meterologisesta kevään alun määrityksestä. Meterologisesti kevään ensimmäinen päivä on, kun vuorokauden keskilämpötila on plussan puolella ja lumet alkavat sulamaan. Tänä vuonna virallisen kevään ensimmäisen päivän kohtasimme torstaina 25.3.

TORRONSUON KANSALLISPUISTO

Tästä vierailusta Kanta-Hämeen kansallispuistoon on kulunut hetki, joten kuvissa lunta on jonkin verran. Vierailimme alueella helmikuun puolessa välissä. Tuolloin kansallispuistosta oli eriäviä kantoja, että pystyykö siellä vierailemaan ilman suksia. Tämän vuoden hyvälumisena talvena oli Torronsuo monen kansallispuiston tavoin oli valjastettu hiihtämiselle.

Paikan päällä iloksemme totesimme, että pitkospuut olivat ihan kulkukelpoisia ja emme rikkoneet mitään etikettiä. Tietysti tuolloin pitkospuilla oli paljon pakkaantunutta lunta ja askeltaminen ei ollut helpointa. Kansallispuisto on ympäri vuoden retkeilykohde, vaikkakin talvisin kuljet helpoiten suksilla.

Alueella merkittyä reittiä 1,5 km- 10 km. Esteetöntä reittiä on Kiljamon parkkipaikalta on jonkin verran, vaikka osa pitkospuista on paikoin huonossa kunnossa. Lintutornin luona on esteetön tulentekopaikka ja kuivakäymälät.

PARKKIPAIKKA

Torronsuolle autolla pääset Tampereelta noin puolessatoista tunnissa. Se sijaitsee Tammelan kunnassa valtatie kahden länsipuolella. Pysäköintialueen löydät osoitteesta Somerontie 732, Tammela. Kansallispuisto on ympäri vuoden suosittu ja siihen kannattaa varautua, ettei alueelta helposti löydä parkkipaikkaa. Kansallispuistossa on sen verta tilaa, että vaikka parkkialue olisi täynnä, niin voit lähteä alueelle.

Otathan muutkin sometilit haltuun 🙃

Instagram: @tiina_vuo

TikTok: @tiinavuo

0

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. Anne

  Upea paikka, hienoja kuvia! Täällä oli tänään ensimmäinen kunnolla keväältä tuntuva päivä, jäät sulaa pikavauhtia 🙂

 2. Nadine

  Hieno maisemat! Ilmakin oli varsin hyvä retkipäivälle. Tuuri kävi 🙂

 3. Jowi

  Kaunis paikka eikä edes kovin kaukana Tampereesta. Julkisia busseja ei taida sinne mennä eli autolla pitäisi varautua?:)

  1. vuorenpaatiina

   Aikalailla juuri näin 🙂 Valitettavan moni paikka Pirkanmaalla ja sen lähellä on sellaisia.

Vastaa