Sporttaaja on kerrankin muodikas

Käsittelyssä urheilevan henkilön vaatekaappi, omani. Tämä on toinen osa kolmen osan kokonaisuudessa, jossa jaan omat tärppini. Tämä postaus käsittelee enemmän niitä mukavia vaatteita. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan vain omia vinkkejä, jotka olen huomannut toimivan.

Hah, olen muodikas kerrankin! Poikkeustilan ja karanteeniajan vuoksi muodin harjalle ovat nousseet ne mukavat kotivaatteet. Niitä löytää myös julkkisten päältä. Luonnollisin ja mieluisin tyylini on trikoot, colleget ja huppari lenkkarien kanssa.

Hienointa ilmiössä on, että näillä kodin mukavuuksilla voisi mennä jopa töihin. Riippuen tietysti työpaikan kulttuurista, mutta vaatekappaleet ovat toimistotason siistejä. Pääset myös useammalla vaatetuottajalla nyt tekemään ekologisia ja kestäviä ratkaisuja.

Tänään päättyy Vaatevallankumousviikko 20.-26. huhtikuuta. Tämän viikon ajatuksena on kampanjoida yhdessä sen puolesta, että vaateteollisuudessa kunnioitettaisiin ihmisoikeuksia ja ympäristön suojelu olisi standardi, ei poikkeus.

MISTÄ VAATEVALLANKUMOUSVIIKKO ON SAANUT ALKUNSA

24. huhtikuuta tätä vuotta tuli täyteen 7 vuotta siitä, kun Rana Plaza- rakennus romahti Bangladeshissa. Tässä kuoli yli 1 130 ompelutehtaan työntekijää ja yli 2 500 ihmisistä loukkaantui. Siksi joka vuosi huhtikuun viimeisellä viikolla järjestetään Vaatevallankumous- kampanja, engalnniksi Fashion Revolution.

Vielä ehdit ottaa osaa tähän ilmiöön helpolla tavalla. Postaamalla kuvan vaateestasi ja laittamalla sen hashtagilla #whomademyclothes sosiaaliseen mediaan. Haastamalla ystäviä mukaan tai vain jakamalla tarinan suosikki vaatemerkistäsi.

PUKEUDU SUOSIKKI BRÄNDIESI VAATTEISIIN

NEPRA

Tätä vaatemerkkiä olen seurannut pidemmän matkaa. Kyseessä on suomalainen aktiivisten ihmisten vaatemerkki. Sen tunnistaa sammakko logostaan. Alkuun heillä oli enemmän urheiluvaatekappaleita, mutta merkki on hiukan laajentanut. Yrityksen takana on kaksi suomalaista naista ja tarina merkille on mukaansa tempaava. Tutustu siihen tästä.Merkki toimii hitaan muodin periaatteella, jolloin tuotetaan pienempää mallistoa, mutta kestävämpää tuotetta, jonka tuotanto on läpinäkyvä ja sopii moneen käyttöön.  Tuotteilla on enemmän hintaa kuin jollain urheiluvaatteilla, mutta kappaleet kestävät aikaa niin tyylin kuin materiaalikin osalta.

ARCTIC CHALLENGE LEVI

Tässä ajassa tuki omille suosikkitapahtumille ja yrityksille on tärkeää. Sitä ei välttämättä tarvitse antaa rahallisesti vain riittää myös, että kannat heiltä mahdollisesti aiemmin ostamiasi vaatekappaleita ja jaat kuvia ne päällä. Käyt tykkäämässä heidän julkaisuitansa ja niin edespäin. Aiemmin jo hankkimani Arctic Challenge Levi collegepaita on Scala Collectionin tuottama, joka on tapahtuman tavoin suomalainen yritys. Collegepaita on ollut kovassa käytössä karanteenin aikana ja pesty usein, se on silti pitänyt edelleen muotonsa ja on pehmeä. Levi Wellness Clubilla on muuten vielä jokunen kannatushuppari jäljellä, niitä voit napata tästä: https://ssl.eventilla.com/event/xPRqk.

Housut: Yed Joggers, army Sukat: NOX socks, white Collegepaita: Scalacollection Arctic Challenge Levi

NOSH

Kyseessä on suomalainen vaatemerkki. Tämä on toinen vaatekutsuperiaatteella toimiva vaatemerkki tässä kirjoitussarjassa. Se on vaatemerkki, jonka vaatteisiin on ilo pukeutua. Valikoimassa on pehmeät, laadukkaat ja aina sopivat naisten-, ja miesten sekä lastenvaatteet. Vaatteiden pääraaka-aineena on luonnonmukaisesti kasvatettu ja sertifioitu luomupuuvilla. Vaatteiden valmistus on Euroopassa. Vaatemallisto haluaa tarjota vaatteita, jotka saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi juuri sellaisena kuin olet.  Noshin tarinan voit lukea tästä.

Tähän vaatemerkkiin olen tutustunut ihanan Sannin kautta. Häneen taas oli tutustunut siskoni. En päässyt siskoni järjestämille vaatekutsuille, mutta tutustuin innolla mallistoon. Silmiini iski malliston tunikat ensin, mutta karanteenin aikana nappasin matkaan myös collegehousut ja -paidan. Sannilla pyörii aktiivinen NOSH WITH SANNI–Facebook ryhmä, jossa hänellä on ollut Facebook -livejä tänä aikana säännöllisesti.

Housut: BRAVE collegehousut, navy Paita: SIIRI collegesvetari, latte

NOSH X SASTA yhteistyössä tehty SUUNTA parkatakki

Tätä takkia ihailin hyvin pitkään mallistosta. Kyseessä on parkatakki, joka sopii niin retkeilyyn kuin kaupunkiin. Se on kestävä tekninen takki, jossa yhdistyy tyylikkyys ja toiminnallisuus. Se hengittävä ja vettähylkivä vuoriton takki. Sopii käyttöön lähes ympäri vuoden.

Vielä tämän päivän Sanni tarjoaa postit takin ostajalle 😉 Ota rohkeasti Sanniin yhteys, niin hän tukee mielellään kaikissa Nosh ostoksissa.

Takki: SUUNTA parkatakki, navy

 

Millaisia mukavia vaatekappaleita teiltä löytyy kaapista? Olivatko merkit tuttuja sinulle ennestään?

Otathan sometilini haltuun 😉

Instagram: @tiinavuo

TikTok: @tiina_vuo

4

Tällä artikkelilla on 6 kommenttia

 1. Nonna

  Noi joggersit on ihanat! 😍

  1. vuorenpaatiina

   Ne on 😍 Hauska fakta noista, mulla on miesten S koko. Miesten malli on hiukan lahkeesta pidempi, joten sopivampi sen osalta.

 2. idahyvarinen

  Tuo takki on ihana!😍😍

  1. vuorenpaatiina

   😍 Se on tosi tosi ihana ja iätön.

 3. Vilhelmiina

  Noi joggersit 😍😍😍
  Mun vaate politiikka on että mitä vähemmän kiristää ja puristaa sen parempi 😂🙌

  1. vuorenpaatiina

   Just oikein! 😅 Aika samalla mennään täälläkin! 😍 Noi joggersit on ollut rahansa värtti kyllä ja useasti käytössä 💜

Vastaa