Satumainen luontoelämys

Pirkanmaan talvilomaillessa, saattaa iskeä aktiviteeteista pula. Tässä kirjoituksessa esitellään yksi persoonallinen luontokohde, jota lapsetkin varmasti ihastelevat. Kyseinen luontokohde on vajaan tunnin ajomatkan päässä Tampereelta ja sitä syystä kuvataan satumaiseksi luontoelämykseksi.

Otsikko on kopioitu suoraan juupajoki.fi saitin kohteen kuvauksesta, sillä se on sopii kuin hanska käteen. Juupajoen rotko on todella satumainen. Se on noin 30 hehtaarin kokoinen luonnonsuojelualue. Rotkon löydät Juupajoen Korkeakosken taajamasta.

Alueelle tultaessa on sinulle luotu infotaulu kertomaan alueen historiasta. Lähtöpaikan vierestä löytyy myös Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseo. Se ei tosin ole tällä hetkellä avoinna.

Juupajoen kunta ylläpitää rotkon luonnonsuojelu alueella kahta eri reittiä. Molemmat reitit kiertävät rotkon ja polut on helppo molempiin suuntiin tunnistaa värikoodauksella. Maasto on haastava korkeuseroineen ja paikoin reitti on kapea.

Polut ja portaat alueella ovat myös liukkaat, joten alueelle kannattaa varata tukevat kengät. Alue ei ole esteetön, eli et pääse sinne pyörätuolilla tai rattailla. Alueella ei ole talvikunnossapitoa, mutta vieraillessamme siellä kulku oli aivan mahdollista. Polut olivat tamppautuneet kulkua varten hyvin. Näin on varmasti tähänkin aikaan vuodesta.

Luin Juupajoen sivulle tehtyä kuvausta alueesta tätä blogikirjoitusta varten ja pakko olla samaa mieltä. Alue on kuin Narnian tarinoista. Sinne olisi helppo kuvitella menninkäiset, peikot, tontut ja vaikka mitkä myyttiset olennot asumaan. Rotkossa on aivan hiljaista ja upeaa myös näin talvella. Huikeinta on kuinka keskellä kuntaa se on, eikä todellakaan mikään melu pääse läpi.

Linkkejä vierailua varten:

Otathan muutkin sometilit haltuun 😉

Instagram: @tiina_vuo

TikTok: @tiinavuo

0

Tällä artikkelilla on 7 kommenttia

 1. FinInTirol

  Varmasti kiva paikka patikoida, etenkin kesällä.

  Katsoin tuonne Juupajoki sivustolla ja siellähän oli komiasti UPM Korkeakosken sahalaitoksen kuva kansikuvana:) Tullut joskus noissa UPM:n laitoksissa käytyä, en sahalaitoksissa, mutta jatkojalostuksen puolella. Joskus noitakin teitä ajellut, mutta työmatkoilla harvoin on aikaa katsella ympärilleen. Mikäli tuolloin oli ollut tämä blogi luettavana niin olisi voinut järjestää aikaa ja käydä katsomassa metsän keijuja:)

 2. Jarkko

  Siistinnäköinen paikka. Kotimaan matkailu on jäänyt hieman vähemmälle viime vuosina, mukava että sitäkin nostetaan esiin. Nämä ajat ovat taatusti pakottaneet ihmiset tutustumaan myös lähellä oleviin hienoihin paikkoihin.

  1. vuorenpaatiina

   Tämä on todella upea paikka ja varmasti sitä myös kesällä 🙃 Kotimaan matkailu on itsellekin tullut enemmän tutuksi valitsevan maailmantilanteen vuoksi ja onneksi näin, onhan täällä upeita paikkoja myös ❤️

 3. Anne

  Ihanan näköinen paikka! Hienoja kuvia 🙂

  1. Jowi

   Kaunis paikka todellakin. Nämä ovat ainoat hetket kun mietin että olisipa auto 😀 tuonnekkaan ei tainnut julkisia mennä?

 4. Hienon paikan olet taas valloittanut! Olet kyllä aika kiitettävästi kotimaata kolunnut läpi:)

 5. Nadine

  Mielettömän hienot kuvat! Yhtäkkiä tuli ikävä lunta 🙂

Vastaa