Saariselällä osa 1

Kansallispuistokierrosta jatketaan kesälomareissun merkeissä. Blogissa on esittelyssä ensimmäinen Lapissa oleva kohde, Urho Kekkosen Kansallispuisto. Kansallispuisto sijaitsee Saariselällä, jossa vietimme viikon kesälomastamme.

Lomastani on kulunut jo hetki ja olen ehtinyt olla viikon töissäkin. Blogi pääsee viimein matkaan mukaan ja aloitetaan käymään kesäreissuamme läpi. Ihanaa video- ja kuvamateriaalia oli vaikka kuinka jaettavaksi, joten ensimmäinen osa reissusta on nyt saatu videon muotoon, joka kestää neljä minuuttia.

MISSÄ ON SAARISELKÄ

Saariselkä on kaukana pohjoisessa oleva lomakylä. Se on lähtöpaikka useille vaellus- ja hiihtopoluille Urho Kekkosen Kansallispuistossa. Se sijaitsee 250 kilometriä napapiiriltä pohjoiseen, mutta on kuitenkin hyvin yhteyksien päässä eteläisimmästäkin Suomesta. (tietoaalueesta/saariselkä.)

URHO KEKKOSEN KANSALLISPUISTO

Kyseessä on maamme toiseksi suurin kansallispuisto. Puiston alueella on retkeilijöiden käytössä Suomen tihein verkosto päivä-, autio- ja varaustupia sekä muita taukopaikkoja. Pohjoisosa kansallispuistosta on tunturi-erämaata, jossa on lukuisia yli 500 metriä korkeita tuntureita.

1

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. Alona

  Ei vitsit miten siistiä, tosi kaunista! ❤️

  1. vuorenpaatiina

   <3 Tuolla tosiaan oli!

 2. Nonna

  Tuleeko teidän kierreltyä Suomea vuosittain vai oliko kotimaanmatkailua selvästi enemmän tänä vuonna koronan vuoksi? 🙂

  1. vuorenpaatiina

   Tosi hyvä kysymys, enpä ole miettinyt. Oikeastaan olen itse jollain tasolla aina liikkunut Suomen sisällä, mutta en voi sanoa, että olisin retkeillyt tai saati sitten nukkunut teltassa, edes harkinnut. Pirkanmaalle muuton jälkeen se pikkuhiljaa muuttui koska tuli elämään ystävä, jolla oli samanlainen palo lähteä metsään (jotain mitä mussa varmasti oli mutta olin unohtanut) ja vaivatta reitit alkoivat pidentymään sekä alueet mihin mennä. Koronalla oli varmasti osansa, en kiellä mutta toisaalta isoin tekijä oli videoilla näkyvä ystäväni, Venla. Oli viimein kaveri, jonka kanssa lähteä.

Vastaa