Ritajärven luonnonsuojelualue

Pirkanmaan patikointikohteisiin tutustuminen jatkuu. Kolmantena kohteena on ollut Sastamalasta löytyvä Ritajärvi. Se on 127 hehtaarinen alue. Pääset palaamaan postauksessa olevan videon kautta kansamme alueelle.

SIJAINTI 

Ritajärven 127 hehtaarin kokoinen luonnonsuojelualue sijaitsee Sastamalan keskellä. Matkaa Tampereelta on 50 kilometriä. Luonto Ritajärvellä on henkeäsalpaava. Alue on pienten erämaisten metsäjärvien, laskupurojen täyttämä yhtenäinen ja vaihteleva ympäristö. Luonnon monimuotoisuus pääsee arvoihinsa tällä alueella. Ritajärven alue on erityisen tunnettu kivikkoisuudesta ja valtavista siirtolohkareista, joita kohtasimme reitillä. Keskeisempänä on Valkeajärven, Ylisen Ritajärven ja Alisen Ritajärven sekä Heinijärven länsiosan ympäristöt. Alueen eteläosassa sitten sijaitsee Ritarijärvi. (Ritajärvi.)

KUINKA LIIKKUA ALUEELLA

Alueelle olevat reitit ovat vierailijalle kyltitetty selkeästi ja karttoja tulee vastaan sopivin välein. Valkeajärvi (sininen) on 2,3 kilometriä, Ylinen Ritajärvi (punainen) on 4,4 kilometriä ja Alinen Ritajärvi (keltainen) 4,8 kilometriä. Voit helposti myös valita kulun yhdistäen reittejä. Näistä kokonaisuuksista Retkipaikka on tehnyt kattavan otteen sivulleen. Helpottaaksesi omaa kulkuasi on Retkipaikalla myös oma sovellus, josta voit tutustua alueen reitteihin ennakkoon. (Retkipaikka.fi/Ritajärvi/.)

Ritajärvi osoittautui hyvin mainioksi paikaksi viettää lauantaipäivää. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja järvimaisemaan ei kyllästy. Sen moninainen luonto antaa sopivaa haastetta useammalle patikoijalle. Blogiin on luoto ”retkeily”-kategoria. Tulen tästä eteenpäin käyttämään näissä kirjoituksissa tuota kategoriaa, niin voit helposti palata aiempiin kohteisiin sitä kautta.

Oletko itse käynyt täällä koskaan tai aiotko mennä? Mitä pidit kohteesta?

Otathan sometilini haltuun 😉

Instagram: @tiinavuo

TikTok: @tiina_vuo

2

Vastaa

Close Menu