Otamus, ”elämyspuisto”

Lähde Otamukseen ja ilahdu luonnon moninaisuudesta. Otamus on kolmas Sastamalassa sijaitseva kohde, joka on päässyt blogiin.

Aiempia kohteita ovat: Lantula  ja Pirunvuori .

”ELÄMYSPUISTO” OTAMUS

Kyseessä on Häijään koulupiirin asukasyhdistyksen ylläpitämä paikka. Se sijaitsee Sastamalan salmessa. Täältä löydät venelaiturin, laavun, kesäkahvilan, grillauspaikkoja, lähdevettä ja luontoa sekä historiaa käsitteleviä tauluja. Alueella on luontopolkuja hyvin kauniissa maisemissa ja melontareitti. Otamuksen kautta kulkee myös laivaliikennettä. (Visitsastamala.fi/Otamus)

LUONTOPOLKU

Luontopolku on kahden kilometrin mittainen. Se lähtee selkeillä merkinnöillä kahvilan vierestä. Reitti on kolmesta vaihtoehdoista ehkäpä se haastavin. Siinä on suurimmat korkeuserot ja kulkee jyrkänteen reunan lähettyvillä. (otamus.fi)

Retkipaikka.fi on kuvannut kaikki reitit kattavasti tänne. Alueella unohtaa olevansa alle tunnin päässä Tampereelta. Luontopolun reitillä saa ajan myös kulumaan ja kahvilan viereiselle laiturille voi jäädä rauhassa nauttimaan vaikka jäätelöt.

Otamussilta mahdollistaa alueen ihailun korkealta ja näet pitkälle. Random fact, tällä sillalla on järjestetty kesätanssit vielä vuosittain ennen koronaa. Haluaisitko säkin nähdä ne? 😉

Otathan seurantaan myös:

1

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. Nadine

  Mielettömän hieno paikka! Ihanan kesäistä siellä on jo.

 2. Jonna jowi Sihvonen

  Tälläiset paikat on ihan parhaita, korkeaa maisemaa ja mahdollisuus jäätelöille sen päätteeksi! Kyllä kelpaisi.

 3. Anne

  Upean näköinen paikka!

 4. Jarkko S

  Tuonnehan joutuu menemään joku kerta. Kiitokset vinkkauksesta ja kuvista! 🙂

Vastaa