Neulottu panta

Onko sinulla ideat lopussa jouluksi? Haluaisit kuitenkin antaa jotain hyödyllistä ja mukavaa lahjaksi, tässä on siihen vaihtoehto. Blogissa tullaan nimittäin odottamaan joulua neulottavien ja muiden ihanien lahjavinkkien parissa.

*Muokattu 17.12.2020. Itse kirjoitus ei sisällä tarkkaa ohjetta, vaan vinkit työhön ja videot, joita bloggaaja on käyttänyt työn tekoon.

Epäiletkö, ettei neulominen suju?

Ennen omaa neulomisen aloittamista pari viikkoa sitten, en ollut itse neulonut sitten peruskoulun. Ensivinkkini on tutustua NovitaTubeen ja sieltä Novitan neulekoulu aloittelijoille . Täältä pääset tutustumaan oikeaan ja nurjaan silmukkaan, joista rakentuu helposti joustinneule ja sileäneule. Näillä pääset hyvin pitkälle! Tietysti tässä on erinomainen mahdollisuus kysellä myös perheen isoäideiltä vinkkejä, jos olet heidät puikot kädessä nähnyt.

Mitä langaksi?

Jos haluat pannan olevan lämmin sekä hyödyllinen, niin voit ostaa heijastinlankaa. Tätä saat melkein jokaisesta liikkeistä, jossa lankoja myydään. Tosin tämä lanka voi olla jo loppuunmyyty, sillä se on suosittu tänä jouluna.

Toinen ihana lanka on Novitan Hygge Wool, jota on monenlaisissa väreissä. Lanka on isompaa ja tekee muhkean lopputuloksen, sekä sitä on helppo käsitellä.

Simppeli on kaunista

Panta tulee mitoittaa käytettävän neulonnan mukaan. Yksinkertaisuudessaan voi pannan mitan miettiä seuraavanlaisesti: Jos teet joustinneuletta koko matkan, niin varsinaisesta päänmitasta voi ottaa muutamia senttejä pois. Jos teet vaihtelevalla tekniikalla, niin tulee huomioida neuloksen tiukkuus. Esimerkiksi jos henkilön pää on 56 cm, niin tee joustimesta 52 cm. Tietysti voit aina miettiä tarvittavaa mittaa omaan päähäsi nähden.

Alla olevassa kuvassa on näistä muutama:

Oikea reuna: Joustinneule pääosin, mutta lyhyt kaapeli neuleen päissä. Joustaa vasemmassa reunassa käytetyn tekniikan tavoin.

Keskimmäinen: Kaksi kaapelineuleosuutta joustinneuleen ympärillä. Tulee kireämpi, eikä jousta niin paljoa.

Vasen reuna: Yksi oikein, yksi nurin joustinneule. Hyvin joustava ja tulee helposti nätti panta.

Leveämpi panta on 45 silmukkaa aloituksessa ja kapeampi 23 silmukkaa.

Blogikirjoituksen kuvissa näkyvä harmaa panta on taas tehty ilmakuplatekniikalla (bubble sticth).

 

Iloisia neulomisen hetkiä! Vinkkaa minulle instagramissa tai täällä blogissa innostuitko tekemään näitä.

 

Otathan sometilini haltuun 😉

Instagram: @tiina_vuo

TikTok: @tiinavuo

1

Tällä artikkelilla on 7 kommenttia

 1. Naava Kaiho

  Iskipä neulomiskuume taas näiden herkullisten neulekuvien äärellä! Tuo pinkki lanka varsinkin, ai että miten ihana väri…

  1. vuorenpaatiina

   Siitä vaan testaamaan! Nää heijastavat langat on ollut mainiota 🙂

 2. Laura

  Oliko tästä varsinaista ohjetta vai enkö nyt vaan tajunnu 🙂

  1. vuorenpaatiina

   Tässä oikeastaan oli suoraan linkit mistä ottaa ohjeet 🙂 Niitä on netissä niin paljon, että tämä oli enemmän ideointia varten tehty postaus.

 3. Nadine

  Se on kyllä mainio joululahja, jos puikot kädessä pysyy. Itse olen aivan liian kärsimätön käsitöihin. Jos ei tule heti valmiiksi, ei tule koskaan. 🙂

  1. vuorenpaatiina

   Totta 🙃

Vastaa