Miten sä nukut?

Uni. Tuo niin ihana ja tärkeä asia meidän elämässä. Se mistä nuorena otettiin ensimmäisenä ja aikuisena toivotaan vaan pidempiä unia. Nykyisin löydät helposti vinkkejä niin treeniin kuin uneen. Mutta mitä niistä sitten kokeilla?

*kaupallisessa yhteistyössä: Nextoryn kanssa

MIKSI NUKKUMINEN ON TÄRKEÄÄ

Googlen, kun alkaa naputtelemaan sanaa ”nukkuminen”, saa hakuvinkeiksi ”miksi nukkuminen on tärkeää”. Napautin tätä ja sieltä ensimmäisenä päästään itse asiaan. Uni on aivoillemme tapa levätä ja keskeinen osa mielen hyvinvointia. Nukkuessa aivot palautuvat. Uni tukee oppimista ja muistia sekä ihan fyysistä terveyttämme.

Oikeasti ei kuitenkaan ole lopullista varmuutta miksi nukumme. Selvää on, että uni on välttämätöntä. Uni on tärkeää kaikille eläimille.

NO, JOS EI NUKUTA

Vinkkejä hyvään ja laadukkaaseen uneen on netti täynnä. Olen kokeillut suurinta osaa niistä. Nykyisin tulisi treenata laadukkaasti ja nukkua myös. Lepo on tärkeää, mutta uni… no se ei parane pakottamalla.

Uskon vakaasti nuorena nukkuneeni hyvin, ellen erinomaisesti. Unimaailmani on ollut villi ja olen höpöttänyt unissani, sekä ohjannut ryhmäliikuntatunteja. Silti en muista kärsineeni unenpuutteesta tai nukkumattomuudesta, kun vasta vanhempana. Tein sen mitä useampi, eli nuorempana otin tarvitsemani ajan unesta. Pärjäsin mielestäni vähemmällä. Napsin unesta oikeastaan niin pitkään, kunnes uneni sitten karkasivat.

Tällä hetkellä maailmantilanne, työllisyys ja kaikki varmasti aiheuttavat meille kaikilla unettomia öitä. Itse kaikissa kokeiluissani olen todennut, että parasta on yksinkertaisuus. Itseensä kannattaa tutustua ja oikeasti opiskella unta.

OPISKELE

Unta tosiaan kannattaa opiskella. Jos pystyy, niin omaan uneen kannattaa tutustua erilaisen seurannan kautta. Tällaisen voit ottaa ihan vain puhelimella ja kokeilla. Tieto auttaa. Mutta vain, jos voit suhtautua siihen tiedonantona, etkä ehdottomuutena.

Nextory on nykyisin yksi isoimmista Pohjoismaiden e- ja äänikirjojen tilaupalveluista. Palvelun avulla sinä voit helposti löytää kiinnostavia kirjoja kännykälle tai tabletille. Valinnanvaraa on, niin tietokirjojen kuin fiktion parista.

Suosittelen tämän aiheen parista Nextorysta seuraavia kirjoja

Nukkumalla menestykseen/ Henri Tuomilehto, Jouni Vornanen

Voittamisen anatomia/ Aki Hintsa

Hintsa käsittelee paljon muutakin kirjassaan, mutta uni on yksi osa tätä

– UNISATUJA RAUHATTOMILLE AIKUISILLE

HELPOMPI UNI?

Uusi lyömätön vinkkini uniin on sadut! Miten näin yksinkertainen asia onkaan aikuisena unohtunut?!

Löysin tämän kirjasarjan Nextorysta yhtenä yönä, kun uni oli kadoksissa ja naureskelin.. Suhtauduin satuihin vitsikkäästi ja ajattelin näiden toimivuuden olevan vain mainoslause. Laitoin silti sadut pyörimään Nextorysta, koska mitä niissä menettää. Pikkuhiljaa nämä toimivat, jopa koiraan. Uni on pysynyt ja koirakin on haukkunut vähemmän öisin. Meillä unisatuja odotetaan jo jokapäivä!

Lukijoiden iloksi minulla on antaa teille mahdollisuus kokeilla nextorya ilmaiseksi 30 päivän ajan! Laita säkin untasi järjestykseen! Tämä toimii joko koodilla TIINAVUO tai rekisteröidy tästä linkistä.

* koodi toimii uusiin käyttäjiin

Nuku säkin ensiyö paremmin!

 

Otathan muutkin sometilit haltuun 😉

Instagram: @tiina_vuo

TikTok: @tiinavuo

 

0

Vastaa