Mentiin Helvettiin

Pirkanmaan alueella on useita patikointi mahdollisuuksia. Tässä postauksessa on esittelyssä Helvetinjärvi. Poikkeustila on saanut minut retkeilemään ja muistuttanut kuinka Suomi on tuhansien järvien maa. Mukana postauksessa myös Instagramarvonta.  

Viikonloput on pyhitetty pidempään jo pitkälle metsäreissulle. Se on ollut rauhoittavaa tekemistä ja koirat saavat pitkän ajan luonnossa. Viime sunnuntaina kasattiin eväät reppuihin ja laitettiin koirat takakonttiin. Suunnattiin porukalla Helvetinjärven kansallispuistoon.

MISSÄ KANSALLISPUISTO SIJAITSEE

Kansallispuisto sijaitsee Ruovedellä, noin 40 kilometrin päässä Tampereelta luonteeseen. Erikoisuuksia alueelle on kaksi rotkolaaksoa. Ne ovat syntyneet 150-200 miljoona vuotta sitten maankuoren halkeamisen ja siirrosten vuoksi. Helvetinkolu on alueen tunnetuin rotko. Sinne pääsee kävelemällä parin kilometrin metsäreitin. Itse kansallispuistossa voi vierailla helposti päiväseltään, tai tehdä pidemmän patikkaretken. (Helvetinjärvi.)

RETKEILY

Oli karvaystäväsi mitä rotua tahansa, johtaa elämä koiran kanssa helposti retkeilyyn. Ne kaupungissa tehtävät lenkit eivät kokonaan aja asiaansa millään. Toisaalta pidempää lenkkiä on kivaa tehdä muutenkin metsässä. Koirasi saa uusia tuoksuja ja sinä olet ympäristössä, joka auttaa irtautumaan arjesta.

Suomi on retkeilyn mallimaa. Maan mahtavan monipuolisen luonnon, toisaalta vuodenaikojen ja kattavan retkeilyreittien ja – kohteiden verkoston vuoksi. Googlettamalla saat helposti tietoa alueen kansallispuistosta ja pystyt suunnittelemaan itsellesi sopivan reitin ennakkoon. Suomenlatu osaa kertoa, että yli 90 prosenttia on Suomen pinta-alasta käytettävissä jokamiehenoikeudella. (suomenlatu.fi/retkeily.)

Viihdyttiin päivä Helvetinjärvellä. Syötiin eväät nätillä paikalla veden äärellä, tosin keli ei hellinyt liialti. Kuljettiin lopulta 15,6 kilometrin verran ja käytettiin siihen 5 tuntia 45 minuuttia.

Uusi kotipaikkani on muistuttanut rakkaudestani luontoon. Olen kaupunkilaistyttö, mutta retkeily rauhoittaa ja se opettaa arvostamaan tätä maata. Me todellakin asutaan tuhansien järvien maassa. Pirkanmaalla on useita helppoja mahdollisuuksia patikointiin.

INSTAGRAMARVONTA

Löysin kaappeja siivotessa Unelma Itsestä- työkirjan. En ole itse koskaan täyttänyt tätä kirjasta. Laitoinkin sen jakoon Instagram tililleni teitä varten. Klikkaa kuvasta tai etsi kuva feedistäni ja käy osallistumassa arvontaan. Arvon kirjasen onnekkaalle 04.05.2020

 

Otathan sometilini haltuun 😉

Instagram: @tiina_vuo

TikTok: @tiinavuo

1

Vastaa