Lataa lanttusi Sastamalassa

Mieltä auttaa luonto ja ulkoilu. Aina välillä hyviä paikkoja todella saa etsiä, joten nappaa tästä Pirkanmaan alueen vinkki. Lataa lanttusi Sastamalassa 💚

MIKÄ LANTULA?

Lämmin henkinen Lantula löytyy Sastamalasta. Lantula on valittu toistamiseen vuonna 2020 Pirkanmaan vuoden kyläksi. Kylässä on noin 350 asukasta ja sijaitsee Vesilahdentien varrella. Tämä kylä on ottanut ekologisuuden ja ympäristöasiat osaksi toimintaansa. Täällä lämpiää kylätalo maalämmöllä ja entisen koulun pihasta löytyy kierrätyspisteet sekä yhteisökomposti. (Puheenaiheet.fi/uutiset/sastamalan-lantula)

PIRKANMAAN RETKELYN ”SALAINEN” HELMI

Lantulasta löytyy äärimmäisen hyvin pidetty retkeilyn reitti! Lähtöpaikka reitille on Lantulatalolta. Juuri aiemmin mainitulta entiseltä koululta. Pihaan ajaessa epäily syntyy oikeasta kohteesta, mutta talon kulmalta alkaa jo selkeät merkinnät reitille. (retkipaikka.fi/ Lantula)

Saimme vierailla alueella aivan rauhassa. Laavulle tullessa kohtasimme pariskunnan, jonka kanssa vaihdoimme retkeilyssä tulleita kokemuksia. Mietiskelimme samalla alueen muuta retkeilyä. Lantula varmasti jää hiukan syrjään muiden lähialueen kohteiden rinnalla, mutta täällä sielu lepäsi.

Vierailimme alueella myös nähtävyyksillä. Lähteen löysimme, mutta näköpaikka ylhäällä jäi hiukan epäselväksi. Vastikään tehdyt hakkuutyöt varmasti vaikuttivat merkintöihin. Alueella on myös esteetön laavu, jonka reitin näkee selkeästi kartalta.

Ilman jo harjaantunutta googlettelutaitoa olisi tämä helmi jäänyt näkemättä. Lähde sä siis kokemaan tämän helpommilla ohjeilla ja rentoudu 💛

Otathan muut sometilit myös haltuun 😉

Instagram: @tiina_vuo

TikTok: @tiinavuo

0

Vastaa