Laipanmaa

Kirjoitus on blogin viidennes Pirkanmaan alueella olevan retkeilykohteen esittely. Tämä monipuolinen paikka löytyy Kangasalan ja Pälkäneen kuntien alueelta. Laipanmaalle pääset nopeasti Tampereelta.  

LAIPANMAA

Kyseessä on hiukan tuntemattomampi, monipuolinen retkeilijän kohde Pirkanmaalla. Se sijaitsee Kangasalan ja Pälkäneen kuntien alueelle. Retkeilyalueella on noin 30 kilometriä opastettua polkua tarjolla. Tampereelta ajat Laipanmaalle hiukan riippuen reitin lähtöpaikasta tunnin verran. Kohde on lähin mitä blogissa on esitelty. Voit valita kulkureitin neljästä eri vaihtoehdosta. Reitit ovat mitaltaan kolmesta kilometristä kahteentoista.

KANSALLISPUISTON JA RETKEILYALUEEN ERO

Retkeilykohteita esitellessäni olen usein viitannut täällä luontoon.fi – kirjoituksiin. Tästä kohteesta niitä ei ollut. Keskeisenä syynä se, että kyseessä on tosiaan retkeilyalue eikä esimerkiksi kansallispuisto. Usein kansallispuisto on säädellympi kuin retkeilyalueet sääntöjen osalta.  (Luontoon.fi/kansallispuistot.) Näihin oikeuksiin on hyvä tutustua ennen alueelle lähtöä, sillä suuriakin eroja voi olla.

HIRVIJÄRVEN KIERROS

Saimme käydessämme nauttia ihanasta syksyisestä säästä!

Kierros on alkuun vaativampi (Pihtilammelta lähtiessä) ja suositeltavaa on käyttää retkeilyyn sopivia kenkiä alueella. Laipanmaan omilla sivuilla kierros on noin 12 kilometrin mittainen, mutta myös noin 13 kilometrin. Oma mittauksemme sai lopputulokseksi 15,11 kilometriä. Merkinnät reitillä on, mutta niistä on helppo mennä harhaan. Jonkin verran tarkkuutta vaatii sinisten tolppien seuraaminen maastossa.

Reitti on erinomainen koiralle ja sinne kannattaa varata hyvin vettä matkaan. Erityisesti jos sää suosii, kuten meitä. Vettä on ympäristössä, mutta pitkiäkin pätkiä kuljetaan kauempana järvistä. Reitti on erinomainen päiväretken matka. Yöpyminen on alueella myös mahdollista, jolloin voit laajentaa kierrostasi.

Otathan muut sometilit haltuun 😉

Instagram: @tiina_vuo

TikTo: @tiinavuo

1

Tällä artikkelilla on 12 kommenttia

  1. vuorenpaatiina

   🙃

 1. Nonna/Käsikirja Minusta Sinulle

  Enpä ollut koskaan edes kuullut kyseisestä 🙈

  1. vuorenpaatiina

   Joo! Tää tuli mullekin ihan vahingossa vaan eteen 👌🏻

 2. FinInTirol

  Tuonnehan voisi joskus mennä kävelylle mikäli noilla kulmilla liikkuu. Google maps näyttää mukavasti vesistöä noille kulmille. Varmasti kaunista katseltavaa:) Videosta näkyi myös, jotta millaisessa maastossa siellä pitää liikkua. Tietää varautua

  1. vuorenpaatiina

   Suosittelen 🙂

 3. Anne

  Hienoja maisemia ja tosi kivasti tehty video! 🙂

  1. vuorenpaatiina

   Kiitos 🙃

 4. jowi

  Oi että kun alkoi tehdäkkin mieli luontoon!

  1. vuorenpaatiina

   💛

 5. Mari

  Minulle eivät Pirkanmaan maisemat ole ollenkaan tuttuja. Kiva nähdä millaista siellä on

  1. vuorenpaatiina

   Mukava kuulla 🙂

Vastaa