Lähde Lahteen ja retkeile

Löydät Lahdesta yhden erittäin merkityksellisen luonnonsuojelualueen. Alue on jopa 230 hehtaarin kokoinen ja se sopii hyvien merkintöjensä ansiosta lapsiperheille. Kyseessä on Lapakisto.

Lapakisto on toinen alueen retkeilykohde Blogissa. Pääset tästä aiempaan kohteeseen. Keväinen lämpö, kun karkasi hiukan, niin ei haittaa esitellä uutta retkeilykohdetta talvisilla kuvilla 😉

ALUE

Lapakisto on suosittu retkeilykohde. Se on erittäin merkityksellinen luonnonsuojelualue koonsa ja moninaisuutensa vuoksi. Paikan päällä on viisi maastoon merkittyä reittiä. Reitit on tehty selkeästi ja infotauluja on useita. Reittien yhteenlaskettu pituus on 23 kilometriä.

REITIT

Reiteillä on useita mahdollisuuksia evästää laavuilla ja nuotiopaikoilla. Esteetön polku ja grillipaikka on Lapakistonlammen rannalla. Parkkipaikka on suosion vuoksi melkein aina täynnä ja vaatii oman kärsivällisyytensä, sillä se on kapea paikkapaikoin. Lahdenseudunluonto.fi antaa alueesta mukavasti infoa. En löytänyt bussilla kulkemisesta alueelle infoa, mutta parkkialueella oli bussipysäkkejä.

FIILISTELY

Vierailimme alueella maaliskuun loppupuolella. Tuolloin kulku oli haastavaa, sillä pakkaantunut lumi teki reitit hyvin liukkaiksi. Lensin yhdessä vaiheessa komeasti nurin paikan päällä.

Valitsimme punaisen reitin ja lähdimme kohti Kalliojärveä. Alueella on selkeät ohjeet ja ehkäpä ne olivat niin selkeitä, että missasimme täysin, ettei kohteessamme olisi polttopuita. Polttopuiden mukaan otto on alueella aiemmin hyvin mahdollista. Lopulta palasimme reittiä takaisin ja etsimme laavun, jossa polttopuut olivat valmiiksi.

Alueen suosi on helppo ymmärtää. Kulku on helppoa, laavut moderneja (näihin on selkeästi panostettu) ja maasto vaihtelee sopivasti. Näistä syistä alue on varmasti sopiva lapsiperheille. Maasto ei vaihtele mahdottomasti ja reitin voi valita hyvinkin helpoksi, muttei kuitenkaan helposti kyllästytä lapsia, sillä nähtävää on. Alueelle voit lähteä rohkeasti hyvässä säässä, sillä 230 hehtaaria takaa, että sä mahdut sinne monen muun tavoin varmasti 😆 💖

Otathan muutkin sometilit haltuun 😉

Instagram: @tiina_vuo

TikTok: @tiinavuo

0

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Anne

    Vaikuttaa mielenkiintoiselta reitiltä, upeaa metsää!

Vastaa