Kirpisteletkö?

Kirpputori. Ostatko käytettynä tuotteita? Myytkö itse tuotteita? Koetko kirpputorin hyväksi vai huonoksi? Kirjoituksessa käydään läpi bloggaajan ajatuksia käytetyistä tuotteista ja vinkit kirpputorille sekä hiukan alan historiaa.

Itselleni kirpputorit ovat olleet osa arkea melkeinpä aina. Aikuisiässä olen aina toteuttanut niin kutsuttua kiertotaloutta. Käyn vaatekaapin läpi keväisin ja syksyisin, tarkemmin totta kai muutoissa ja niin edespäin. Pistän usein urheiluvaatteet myyntiin Facebook kirpputorien kautta ja kerran vuodessa vien hyviä tuotteita perinteiselle kirpputorille.

Aikuisten siistit vaatteet myyvät ihan hyvin perinteisellä kirpputorilla, vaikkakin jo pitkään siellä näkee eniten lasten vaatteita. Mielestäni tuo on miellyttävä trendi, sillä miksi ostaa kaikkea uutena, kun voit nopeasti kasvavan lapsen vaatteet laittaa jakoon ja hommata uudenveroisia sopivassa koossa edullisemmin sekä luontoa säästäen.

MIKÄ ON KIRPPUTORI JA MIKSI NE OVAT HYVÄ JUTTU

Kirpputorit ylläpitävät osaltaan kiertotaloutta ja mahdollistavat erilaisten aarteiden löytämisen lompakko ystävällisesti. Tiesitkö muuten mistä tuo nimi tulee? Kirpputori nimen uskotaan yleisesti tulleen keksityksi Ranskassa. Pariisiin perustettiin 1860-luvulla suuri kirpputorialue, joka on edelleen toiminnassa. Siellä vähävaraiset myivät muun muassa löytämiään käytettyjä vaatteita ja kenkiä. Aikakaudelle tyypillisesti vaatteissa oli usein kirppuja, tämän vuoksi aluetta alettiin kutsumaan nimellä ”Marche aux Puces”, joka on myöhemmin kääntynyt useilla kielillä käsitteeksi kirpputori.  (Kirpputorien vaiheikas historia.)

Kirpputori on muuttanut paljon ajan saatossa muotoaan ja on meille kaikille nykyisin. Tampereella, jos etsit hyvää kirpputoria, niin vinkkini on Radiokirppis Tampere. Olen sinne kahdesti vienyt tuotteet myyntiin ja on pöytä tuottanut kummallakin kerralla yli itse pöydän hinnan.

VINKIT PERINTEISELLE KIRPPUTORI PÖYDÄLLE

Tämä on tietysti hiukan kiinni kirpputorin muodosta. Jos kuitenkin kyseessä on tällainen ratkaisu, jossa ostat pöydän ja jätät tuotteet sovituksi vuokra-ajaksi myyntiin. Ensisijaisena on hinnoittelu. Yritä pitää yleisen tason hinnoissa tuotteet, mutta älä turhaan hinnoittele liian pienelle summalle . Toiseksi: Varaa aikaa pöydän siistimiseen. Siistiminen maksaa itsensä takaisin, koska silloin ihmiset jaksavat katsella pöytäsi läpi. Kolmas: Laita ajoissa -50% hintalappu. Tällainen on esimerkiksi Radiokirppiksellä mahdollista, käytä sitä fiksun aikaa vuokra-ajasta.

Olisi hauska kuulla kommenteissa teidän omia ajatuksia kirppistelystä ja mitkä sinun vinkkisi olisivat.

Otathan muutkin sometilit haltuun 😉

Instagram: @tiina_vuo

TikTok: @tiinavuo

0

Tällä artikkelilla on 8 kommenttia

 1. FinInTirol

  Täällä Itävallassa en ole nähnyt juurikaan kirppiksiä. Pari on tullut katsottua ja nekin olivat pieniä koppeja, jossa oli tavaraa niin ettei sekaan mahdu.
  Minä muistan kirppisten ”synnyn” Suomessa 90 -luvun laman jälkeen. Oli niitä jo toki ennenkin, mutta tuolloin niitä tuli enemmän ja niissä alkoi käymään laajempi kirjo yhteiskuntaluokkia. Nykyään kirppistely ei enää ole pelkästään varallisuuskysymys vaan trendikkäästi kiertotaloutta. Hieno juttu!

  1. vuorenpaatiina

   Mukava kuulla kuinka tämä on muualla kuin täällä 🙃

 2. Kirppistelin Suomessa asuessani paljonki. Erityisesti juuri lapsen vaatteita, leluja ja kirjoja sekä joitain sisustusjuttuja. Ulkomailla kirppistely tapahtuu enemmän netissä. Sellaisia kirpputoreja kuin Suomessa on, en ole juuri nähnyt muissa asuinmaissani.

 3. Anne

  Ostan kirppiksiltä huonekaluja, valaisimia ym. sisustustavaraa. Olen tehnyt tosi hyviä löytöjä!

  1. vuorenpaatiina

   Mahtava kuulla!

 4. jowi

  Toi on hyvä pointti siistimisestä, sitä pitäisi muistaa tehdä kun on todellakin ajan arvoista!

  1. vuorenpaatiina

   Sen antoi minulle ekalla kirppistelykerralla radiokirppiksen henkilökunta ja osoittautui nytkin ajan arvoiseksi 🙂

Vastaa