Kauniit alusvaatteet ja kehonkuva

Kesä, se ihana vuodenaika ja kova kehonkuvan hetki. Miten sä koet itsesi? Kirjoituksessa avataan bloggaajan näkemyksiä omasta kehonkuvastaan ja ihastellaan kauniita alusvaatteita.

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Change Suomi

Näin kesän alkaessa on ihana palata blogin puolella hiukan vaatteiden pariin. Viimevuoden puolella aloitettu, mutta sitten hiukan kasaan kuihtunut vaatepostaukset saavat viimein jatkoa!

Aiemmat osat ovat:

1) Toimivat vaatekaapin kulmakivet sporttajalle

2) Sporttaaja on kerrankin muodikas

Tällä erään puhutaan vaatteiden alla olevista kappaleista: Alusvaatteista 😉 Siinä samalla kun kuvaa itseään alusvaatteissa tulee miettineeksi kehonkuvaansa, joten saatte samalla siitä myös ajatuksia 🤗

Diane 3/4 Padded

MILLAINEN ON OMA KEHONKUVASI

Kehonkuva, eli kehoitsetunto, on yksi osa itsetuntoamme. Se on käsitys omasta kropasta, siitä kuinka hyvänä, sopivana ja oikeanlaisena pidämme omaa kehoamme. Keho on tärkeä osa meitä, sillä pienestä pitäen hahmotamme itseämme ja maailmaa kehosta lähtien. Tämä osa meistä kehittyy suhteessa ympäristöön ja toisiin ihmisiin.

Kehoomme liittyy paljon yhteiskunnallisia normeja. Se on täysin sukupuolesta riippumatonta. Näistä on mahdoton välttyä. Odotukset voivat liittyä kehoon itsessään, omaan ulkonäköömme ja luonteenpiirteisiin sekä mielenkiinnon kohteisiin tai käyttäyttymiseen. Näissä normeissa on pahin loukku, sillä he haastavat hyvinvointiamme ja altistavat esimerkiksi syömishäiriöille tai muille psyykkisille oireille. (syomishairioliitto.fi/blogi ja vaestoliitto/lastenkehotunnekasvatus.)

Melanie Triangle Wireless

Näin kesän alla on mahdoton välttää kehonkuvaa koskevia keskusteluja sosiaalisessa mediassa. Ne nousevat aina pintaan, kun säät lämpeävät ja vaatteet vähenevät. Miltä tulisi näyttää bikineissä? Tai shortseissa? Tai ilman paitaa rannalla? Nämä koskettavat niin naisia kuin miehiä, vaikka keskustelua ylläpitää enimmäkseen edellä mainitumpi.

Instagramin puolella toin jo aiemmin esille kuinka nuorempana sain kuulla pitkästä ja hyvin hoikasta ulkomuodostani. Hujahdin nopeasti, eivätkä kaikki vartalon osat ehtineet mukaan. Esimerkiksi rintani tulivat paljolti muita jäljessä. Pitkä olemukseni rassasi minua, mutta olen saanut nauttia aina hyvästä suhtautumisesta kehooni. Saan tästä kiittää varmasti kotia. Ulkonäöstä on vitsailtu, mutta koskaan se ei ole ollut keskiössä. Toisaalta tiedostan nauttineeni koko elämäni luonnollisesta hoikkuudesta, niin sanotusti olen ollut läpipasko. Kaikki on tullut läpi, vasta vanhempana pidemmät jaksot herkkuja ovat hiukan näkyneet, mutta sekin aika vähän.

Itse ihailin aina vahvoja, lihaksikkaita, naisia ja enemmän minua vaivasi fyysinen heikkous. Nuorempana en oikein jaksanut nostaa mitään ja jaksanut ylipäätänsä. Päätin yhdeksän vuotta sitten muuttaa asian ja tavoitella omaa ihannettani. Näissä kuvissa on nainen usean lajin ja vuoden jälkeen. Ilahduin lopputuloksista näitä kuvia ottaessa, sillä panokseni on tuonut tulosta. Olen vahvempi kuin koskaan ja se näkyy.

En ole koskaan kokenut, että minun pitäisi laihduttaa. Minun on pitänyt enemmin kasvaa, eli lihota. Minua vaivasi ottaa kuvia itsestäni alusvaatteissa, vaikka jo nuorena kuulin usein että kroppani menee minulla hukkaan. Sitä tulisi esitellä 😆

En kuitenkaan ole koskaan huolehtinut elämäntavoistani näyttääkseni vain joltain, vaan aina terveys edellä. Sairastan astmaa ja panostukseni urheilulliseen elämäntapaan pitää minut terveenä sekä jaksavana. Samalla tietysti antaa sen, että en sinänsä ole koskaan miettinyt vaatekokoani.

Tähän päätteeksi haluaisinkin sanoa, että itse olen paininut kehonkuvani kanssa enemmänkin luonteen kuin kropan mallini vuoksi. En ole koskaan oikein kuulunut muottiin ja nykyisin olen sitä mieltä, ettei kuulukaan kuulua. Me saadaan kaikki rakentaa meidän kehoa, jos haluamme ja pukeutua miltä tuntuu sekä olla oma itsemme. Vastikään minulle sanoi itseäni vanhempi nainen, että parhaiten menee kun antaa itselleen vapauden olla just mitä on, eikä yritä muuta. Joten vapauta itsesi!

PUKEUDU OIKEANKOKOISIIN ALUSVAATTEISIIN

Keskeinen tekijä omaan kehonkuvaan on pukeutua oikean kokoisiin alusvaatteisiin. Niin ku oikeasti! Mikään ei pahenna sitä kehonkuvaa kuin huonosti istuvat alusvaatteet: liivit ja alushousut. Jokainen nainen varmasti tietää mistä puhun. Jep siitä, kun painaa rintaan liivit koko päivän ja alushousuja täytyy nostella kokoajan. Sitten kotona heität nämä kaikki äkkiä pois.

Tiesitkö, että rintamme muuttuvat vuosien varrella? Se perinteinen A,B,C – kuppi ei oikeasti istu useammalle meistä. Olen pitänyt Changesta aina, sillä siellä mitataan kuppi sinulle sopivaksi ja saat testata mallin aivan rauhassa paikan päällä.

Tosin omalla kohdallani malli on niin usein muuttunut, että hetki meni taas, että kävin myymälässä. Tuolloin vierailimme siellä Poseland tyttöjen kanssa. Postauksessa näkyvä Diane ¾ Padded löytyi siltä viime vuonna olleelta reissulta ja tätä saat vielä verkkokaupasta. Halusin ottaa sen mukaan tähän silti, koska onhan tuo upea liivi.

Olen hyvin laiska kaarituellisten liivien käyttäjä. Sporttivarttina viihdyn mukavissa urheiluliiveissä ja saatan unohtaa nuo minulle erikseen mitatut liivit kaappiin. Siksi Melanie on aivan huikea uutuus! Tämä roosa sai huomioni heti 💖

Melanie Hipster Cheeky
Melanie Triangle Wireless

Parasta Melaniessa on pehmeys ja se, että se kaarituettomana edelleen istuu ja antaa tukea. Se on myös hyvin kaunis, pitsinen malli. Tätä mallia käyttäessä olen muistanut kaivaa kaapista kauniit kaarituelliset liivini myös ja saanut ne taas käyttöön. Muistin nimittäin kuinka hyvältä Changen tuotteet päällä tuntuvat.

Suosittelen lämmöllä heidän myymälää, sillä he ymmärtävät ettemme ole samanlaisia ja valikoimassa on vaikka mitä mistä valita. Näin kesällä muistathan, että heillä on myös bikinejä ja uima-asuja. Bikinit pääsevät blogiin pian.

Toteuta sun unelmia ja pukeudu itsellesi sopiviin alusvaatteisiin 💖

XOXOXO, Tiina

 

1

Tällä artikkelilla on 3 kommenttia

  1. Anne

    Hyvä postaus ja kauniita kuvia! 🙂 Tärkeintä on todellakin olla just sellainen kuin on!

  2. Nadine

    Alusvaatteissa on tärkein niiden tuntuma päällä. Jos ne vielä näyttää hyvältä, niin on pakko ostaa 🌞

Vastaa