Hyvä Tuleva Minä

Vuosi on vaihtunut ja olemme siirtyneet ensimmäiselle viikolle uutta vuotta. Oletko sinä asettanut tälle vuodelle tavoitteita? Vai onko se sinulle vaikeaa? Ei se mitään, jos on, nimittäin se on vaikeaa blogin pitäjälle. Kirjoituksessa käydään läpi yksi tapa asettaa tavoitteita.

Vuosi on vaihtunut. En usko, että kukaan meistä on missannut sitä. Elämme ensimmäistä viikkoa vuodelta 2021 ja blogikollegat ovat hienosti tuottaneet tekstejä tulevasta vuodesta. Näitä ovat mm. Sonjalta 2021, Hennalta Oh, Hello 2021!  ja Miralta Uusi vuosi- Samat tavoitteet  sekä Karoliinalta Tavoitteet vuodelle 2021 . Ja sitten olen minä, joka edelleen mietin, niin siis vuosi vaihtui?! Nämä ihanat ja selkeät tavoiteasettelut todellakin nostivat  hikipisaran otsalle. Mitäs minä tavoittelisin? Odottaisin? Tahtoisin?

TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN

Vuosi 2020 loppui aikalaisessa pyörremyrskyssä, eikä sitä toisaalta ole ehtinyt hahmottamaan kunnolla missä ollaan nyt. Pureskelu on kesken. Pidän tavoitteiden asettamista hyödyllisenä, mutta olen siinä (suhteellisen) huono. Onhan minulla toiveita ja tavoitteita, mutta en ole harjoittanut niiden konkreettista määrittämistä oikein koskaan. Se on vaikeaa usein. Näitä muiden tekemiä kirjoituksia lukiessa ja miettiessäni tahtotilaani tulevalle vuodelle, minulle tuli muistutus FutureMe -palvelulta.

MIKÄ FUTUREME

Olen käyttänyt sitä ensikerran vuonna 2019 ja ilmeisesti asettanut sinne muistutuksen. Kyseessä on yksinkertainen nettisivu, jonka kautta voit kirjoittaa itsellesi kirjeen ja se saapuu palveluun laittamallasi päivänä sinulle sähköpostiin. Voit asettaa viestin tulemaan sinulle tiettynä päivänä tai 1 vuoden, 3 vuoden tai 5 vuoden päähän. Homma on helppo. Teet tilin futureme.org – sivulle ja sitten vain kirjoittelemaan. Tiedän joidenkin tekevän tätä ihan perinteiseen tapaan kirjeenä, mutta itse sortuisin katsomaan viestin ennen aikojaan.

Uskon, että lähipäivinä istun koneen ääreen ja kirjoitan itselleni taas kirjeen. Siellä olisi paljon ajatuksia varmasti, kuten edellisenkin kerran oli. Sitten unohdan sen ja se on yllätys tullessaan sähköpostiin. Usko tai älä, niin et tule muistamaan asiaa, kun seuraava vuosi vaihtuu.

Otathan muut sometilit haltuun 😉

Instagram: @tiina_vuo

TikTok: @tiinavuo

0

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

  1. Jonna jowi Sihvonen

    Kiva idea – pistetään korvan taakse! Yksi aikakapseli odottaa maan alla jonka sitten nyt kesällä kaivetaan ylös 😀 (5 vuotta se siellä kohta on ollut)

  2. Anne

    Joitakin epämääräisiä tavoitteita asetettu, mutta ei ole koskaan ollut tapana listoja tehdä 🙂

Vastaa