Arctic Challenge Levi

Olet saattanut kuulla siitä. Olet saattanut nähdä autojen liikkeen kohti Lappia erikoiseen aikaan kesällä. Siellä on joku pölli ja joku #notmebutwe henki. Sen on se palkittu yrittäjä järjestänyt. Tässä postauksessa avataan hiukan mikä onkaan Arctic Challenge Levi.

Mikä saa etelän vetelät pakkaamaan laukkunsa ja suuntaamaan Leville heinäkuussa? Noin puolessa välissä heinäkuuta, hiukan sen jälkeen, napsahtaa Peipon äänen saattamana käyntiin Arctic Challenge Levi. Yhteislähdöillä päivän aikana sadat suuntaavat lammen kautta rämpimään Levin rinteille.

Vuodelta 2018. Kuvaaja: All About Lapland

MIKÄ ON ARCTIC CHALLENGE LEVI

Kyseessä on uniikki kokemus, jota ei kukaan muu tarjoa. Kilpailu, estejuoksukilpailu, käydään Levin rinteillä pareina pölli kisanumeroa. Kilpailun henki on yhteinen: kaikki tulevat maaliin. Siinä ei oteta aikaa, eikä laiteta kilpailijoita numerojärjestykseen. Mutta kovimmathan aikansa mittaavat itse. Rata voi olla 6 kilometriä tai 17, muuta tietoa et saa. Maalissa tiedät kyllä, kun homma on taputeltu. Tapahtumaan lähdetään voittamaan itsensä. Koko ryhmän voimin. (Arctic Challenge Levi)

Pölli on poikkeuksellinen kisanumero, jonka koko ei ole standardoidu vaan se tulee arpapelinä ihan minkä tahansa kokoisena. Tapahtuma on alkanut vuonna 2015 ja pyörinyt siitä lähtien. Hiukan myöhemmin se on saanut talviversion myös, joten jos halajat niin tässä hengessä voi kisailla kesällä sekä talvella.

MIKÄ SAI MINUT LÄHTEMÄÄN MUKAAN

Itse olen ollut lähtöviivalla mukana ensimmäisen kerran vuonna 2016. Tämän jälkeen joka vuosi kesän tapahtumassa. Lähdin kisaan, sillä seurasin tapahtuman äitiä, Laura Peippoa jo ennen itse tapahtuman syntyä. Tuohon aikaan hän tavoitteli puolimaratonia Siperialla. Ihailin suorapuheista ja jalat maassa olevaa persoonaa Lapista paljon. Tietyllä tapaa sitä rohkeutta, että rikotaan omia rajoja. Se sopi hyvin siihen aikaan, koska suhtautumiseni liikuntaan oli lähtenyt muuttumaan ja olin kiinnostunut etsimään paremmin rajojani. Olin kiinnostunut samaan hoikasta ja pitkästä tanssijan kropastani enemmän irti sekä näyttämään urheilijalta. Halusin kokea itseni ylittämisen jo ensimmäisenä tapahtuman vuonna, mutta kehtasin mukaan vuotta myöhemmin.

Vuodelta 2019. Kuvaaja: Timo Koivisto

MIKSI OLEN KISANNUT JO USEAMMAN KERRAN

Tapahtuma on ollut itsellekin tietynlainen käänne. Tapahtumasta kotiutuminen ja maaliin pääseminen vahvisti uskoa itseen. Se antoi varmuutta, jota ei muualta oikein saa. Se muistutti, että omat rajat ovat rikottaviksi ja sen voi tehdä porukalla. Siksi olen ajanut sen 1000 kilometriä joka kesä viettämään viikonlopun Levillä keräten mustelmia radalta ja tulleen malliin märkänä kuin koira. Se nimittäin muistuttaa siitä edelleen. Siitä, että olen tarpeeksi vahva tulemaan läpi radan yli rajojeni.

Vuodelta 2019. Kuvaaja: Timo Koivisto

SUOMEN SUURIMMAT AC- TREENI

Suomen suurin Arctic Challenge- treeni on tulossa. Se järjestetään lauantaina 25.04 Zoomin välityksellä. Osallistua voi ilman 1000 kilometrin ajoa ja suoraan omalta kotisohvalta. Imeä tähän muuttuneeseen arkeen sitä henkeä miksi tapahtuma saa monen palaamaan takaisin. Nappaa lippusi tästä: https://ssl.eventilla.com/event/m7ZM4.

Ehkä nähdään itse kisassa jonain päivänä myös!

Vuodelta 2018. Kuvaaja: Laura Lukkari

 

Postauksessa mainitut

@ptpeippo @arcticchallengelevi

 

Otathan sometilini haltuun 😉

Instagram: @tiina_vuo @teamvuorenhuiput

TikTok: @tiinavuo

3

Vastaa