All Terrain- haaste

Mitä on geokätköily ja mikä siinä vilitsee? Geocaching -sovelluksessa on kolme miljoonaa jäsentä. Itse kätköjä on piilotettu 191 maahan. Tässä kirjoituksessa avataan taas lisää verhoa harrastuksen ympäriltä.

Jos et ole aiemmin tutustunut aiheeseen, niin tässä on linkit aiempiin aihetta käsitteleviin kirjoituksiin:

MIKÄ HAASTE

Geokätköily tarjoaa jäsenelleen useita vaihtoehtoja harrastaa. Yksi kätkömalli on haasteet. Nämä ovat usein mysteerikätköjä, jossa haaste kuvataan sekä kerrotaan tapa, jolla kätkön voi kirjata itselleen. Tässä suoritimme all terrain- haastetta. Käytännössä haasteen ajatus on kirjata samana päivänä kaikki maastovaikeudet (Terrain) mitä geokätköilyssä esiintyy

Vielä kätköistä sen verran, että jokaisella niillä on löytö- (Difficulty) ja maastovaikeusarvo (Terrain). Nämä määrittelee piilottaja, mutta niitä myös muokataan sääntöjen mukaisesti, jos joku on arvioitu liian vaikeaksi tai toinen liian helpoksi. Kätkötyyppejä on myös erilaisia.

ALL TERRAIN- HAASTE

Tosiaan pakkasimme autot maanantaina ja lähdimme suorittamaan haastetta. Kaikki maastovaikeudet tekivät yhdeksän kätköä ja osaan täytyi suunnitella vaihtoehtoja, sillä kätköjen kanssa tilanteet voivat nopeastikin muuttua. Ystäväni suurilta osin suunnittelivat reitin ja kohteet, mä kuljin kiltisti perässä. Tässä haastetta seurattiin vain maastovaikeutta. Suoritus on hyväksytty, kun kaikki kätköt on kirjattu samana päivänä ennen puolta yötä.

Suoritukseen meni seitsemän tuntia. Muutaman vaikeamman maaston osalta jouduimme käyttämään vaihtoehtoja suorituksen tekoon, joka vie hiukan lisää aikaa. Meillä myös ensimmäisen kerran tänä talvena jäi auto jumiin kohteeseen. Saimme huoleemme onneksi apua naapuritalosta ja talon isännän avulla pääsimme jatkamaan matkaa. Lopulta istuimme kaikki puuduksissa autoissa ja nälkäisenä, mutta haaste meni läpi ja saamme mennä kirjaamaan haasteen tehdyksi.

Kiitos taas kaikille mukana olleille!

Otathan muutkin sometilit haltuun 😉

Niissä pääset usein reaaliajassa tsekkaamaan meidän menoa

Instagram: @tiina_vuo

TikTok: @tiinavuo

1

Tällä artikkelilla on 6 kommenttia

 1. Älykodin avaimet

  Oho! En tiennytkään, että noin pitkiä haasteita löytyy geokätköilystä. Tuohan menee jo ihan työpäivästä 😮

  1. vuorenpaatiina

   Joo hyvin saa tällaisiin päivän menemään. Useampi meistä vielä osallistui tähän työpäivän jälkeen 🤪 Pitkä päivä tosiaan oli!

 2. Jarkko

  Tämä on kyllä jännä laji. En ole koskaan kokeillut, enkä tajunnut pitkään aikaan koko hommasta yhtään mitään, mutta yllättävän suosittua se taitaa olla. Eikä varmasti niin helppoa kuin luulisi! 🙂

  1. vuorenpaatiina

   Tässä on se ihanuus, että voi harrastaa hyvin erilaisilla tasoilla myös. Toisaalta kuten kaikessa, niin sitä aina haluaa etsiä uusia haasteita. Niitä kyllä riittääkin.

Vastaa