Rusketus purkista vai auringosta?

Mun vastaus tänä kesänä (ja varmasti tulevinakin) on, että kummastakin! Kerron sulle, miten yhdistää luonnollinen rusketus.

Olen edellisinä vuosina ajatellut, että itseruskettavat ovat jotenkin hirveän pinnallisten ihmisten juttu ja en ole tutustunut tuotteisiin ollenkaan. Siinä missä muut ovat jo ennen juhannusta kauniin ruskettuneita, olen aina ollut kalpea koko kesän ja usein polttanut itseni koska olen hakenut rusketustai epätoivoisesti ilman kunnollista suojaa aurinkovoiteista. En vain rusketu auringossa kunnolla, mulla ei riitä kärsivällisyys auringossa makaamiseen ja palan herkästi – lisätään tähän vielä jääräpäinen asenne.

Tänä vuonna kumminkin rupesin miettimään rusketusta ihan erilaiselta kantilta, koska kauneusihanteisiini kuuluu hieman suomalaisen kalpeaa tummempi iho. Rupesin selaamaan blogipostauksia ja somekirjoituksia itseruskettavista ja kiinnostuin niistä. Mikä tärkeintä, sain niistä ihan erilaisen myönteisen kuvan ja tajusin, että sitähän käyttää suurin osa naisista ilman että se olis mitenkään pinnallista feikkaamista.  Eniten mua jännitti ne rajat ja laikukas iho. Entä jos se menee pilalle ja näytän ihan hirveältä?

Mun valinta oli ekaksi itseruskettavaksi Dove dermaspa summer revived, joka on siis päivettävä kosteusvoide. Hinta on halpa, voide kosteuttaa ja levittyy tosi tasaisesti – kuin levittäisi ihan normaalia kosteusvoidetta! Se kuivuu nopeasti, ei tahraa lakanoita tai haise. Ihan ykkönen, oon tosi tyytyväinen koska väri kuluu suihkussa ja ruskettaa just ihan vähän kerrallaan, niin että sitä on helppo lisätä tai olla lisäämättä ihan oman maun mukaan. Tästä sai todella hyvän startin rusketukseen jo pohjalle ja ekakertalaiselle varma onnistuminen, purkista ja auringosta ruskettumisen kombo on kaunis ja vaivaton.

Dove Dermaspa Summer revived (medium to dark skin)

 

Ja koska haluan yhä yrittää hakea rusketusta myös auringosta, teen sen jatkossa kunnollisen suojakertoimen kanssa. Uskomus että aurinkovoiteen kanssa ei muka rusketu, on ihan höpönlöpöä! Olen ehkä astetta kärsivällisempi myös tänävuonna ja nautin enemmän auringosta, jolloin se rusketuskin tarttuu paremmin. En ennen ole myöskään noteeraanut mitenkään auringon uv-säteilyn haittoja, vaikka olisi pitänyt.

Moni nuori varsinkin jättää aurinkosuojat käyttämättä ja läträä itseensä baby oilia paremman rusketuksen toivossa. Älkää tehkö sitä. Mulla ainakin tulee heti mielikuva ryppyisestä ja roikkuvasta ihosta, kun se on pilattu auringossa ja melanooma yleistyy kokoajan. Ei mua ainakaan huvita saada ryppyistä ihoa tai leikkiä omalla terveydellä. Ajattelin itsekkin näiden olevan ihan huuhaata ennen, koska asenteeni oli ”ei minulle koskaan”.

Eli summa summarum, huonosti ruskettuville suosittelen itseruskettavaa pohjalle aurinkosuojan kanssa ja helposti ruskettuville kunnollista suojakerrointa! Itse olen tällä kombolla todella tyytyväinen tänävuonna. Toivottavasti näistä aurinkoisista keleistä sais nauttia suurimman osan kesästä, onhan tää ihan mahtavaa (vaikka superhelteet vois vähän väistyä)! ☀️

– Viia

instagram viiaw

3

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. jenniseveriina

    Tosi kiva ja hyödyllinen postaus! Mulla on oikeastaan ollut aika lailla sama tilanne, en rusketu luonnollisesti kovin vahvasti. Tietoisuus liian auringonoton haitoista sai kuitenkin mutkin ajattelemaan itseruskettavia 😀 Oonkin miettinyt tuota Doven asteittain päivettävää, vaikuttaa ainakin sopivan ”hennolta” tällaiselle oranssin ihon pelkääjälle 🙂

Vastaa