Pienituloisen säästövinkit kesään

Jokaisella meillä on varmasti kohteita mihin säästää tai tuntuu turvalliselta, kun hätätilanteita varten on säästetty edes vähän sivuun. Tässä tämän kevään tilanteessa ei varmasti monellakaan ole muutenkaan ylimääräistä, mutta myös pienituloisilla on mahdollisuus kerryttää säästökassaa.

Tässä mun omia säästövinkkejä esimerkiksi niille, jotka ovat lasten kanssa kotona tukien varassa. Monesti kun säästövinkit ulottuvat sijoittamiseen saakka ja siihen, että ei ole kuin pistää 200€ joka palkasta säästötilille. Ei suuria säästöjä, mutta auttaa varmasti eteenpäin. Jokainen säästetty euro on eteenpäin!

Kevätsiivous kaappeihin
Käy tasaisin väliajoin kaapit läpi. Jäikö lapsella vaatteet pieneksi, tarvitseeko niitä kaikkia säästää? Entä onko omassa vaatekaapissa jotain sellaisia vaatteita, mitä et pidä koskaan? Myös tavaroita saattaa olla paljon kotona, joita ei oikeastaan tule käytettyä ikinä. Facebookin kirpparilla ei tarvitse maksaa edes myyntipaikasta, näppärää.

Pullot
Kerään itse aina kaikki pullorahat säästöpurkkiin. Eurot minulle, sentit pojalle. Purkit kun on täynnä, käyn tallettamassa ne säästötileille.

Toinen osaa toista, toinen toista
Hyödynnä lähipiirisi osaamista! Jos joku osaa vaihtaa vaikka sinulle renkaat ja itse osaat leikata hiukset, kummatkin hyötyy eikä näin tarvitse maksaa palvelusta mitään.

Epossu ja muut pankkipalvelut Nordealla on ainakin valittavissa tilin asetuksissa sellainen epossu-palvelu, jossa korttimaksuista siirtyy säästötilille tietty summa. Mulla on itsellä käytössä niin, että kun tilillä on yli 20 euroa rahaa ja maksan kortilla niin summa pyöristyy tasaeuroihin ja se loppu menee säästöön. Esimerkiksi jos maksan kortilla kaupassa ostoksia 12,60€, siitä menee 0,40€ säästöön. On myös valittavissa esimerkiksi euro jokaisesta korttimaksusta. Todella kätevää! Kannattaa tutustua oman pankin säästöpalveluihin.

Tilistä loput säästöön
Jos kuukauden tuloista jää yli, siirrä seuraavana tulopäivänä edelliseltä kuukaudelta jäänyt summa säästöön.

Siivous
Mulla ainakin imuri pauhaa päällä eläintaloudessa paljon ja olen tykästynyt pölypussittomaan imuriin, joka säästää paljon ainakin siihen tahtiin mitä mulla menisi pölypusseja kuukaudessa. Olen myös jo vuosia käyttänyt konepestäviä mikrokuituliinoja sekä keittiössä, että siivouksessa. Vanhat tiskiharjat ovat sopivia ulkona vaikkapa grillin pesuun!

Pienellekkin samasta kattilasta
On todella kätevää laittaa pieni määrä ruoka-aineita omaan kattilaan samalla kun tekee itselleen ruokaa, vauvallekkin soseutettuna. Monesti saa samaa ruokaa näppärästi, kun muistaa alle vuoden ikäiselle suolattoman version. Miksi tehdä erikseen tai ostaa purkkiruokaa, kun vauvakin voi syödä samaa mitä muut lukuunottamatta allergioita. Meillä poika on puolivuotiaasta syönyt samaa mitä mekin.

Käteisestä purkkiin
Jos tykkäät käyttää käteistä, yksi toimivista vinkeistä on myös tallettaa purkkiin kaikki alle euron kolikot tai vaikka ne pienimmät kolikot. Kelläpä ei kertyisi niitä pieniä kolikoita aina lompakkojen ja laukkujen pohjalle kauppareissujen jäljiltä? Ei mua ainakaan huvita maksaa ostoksia pikkukolikoilla.

Kaupan alet ja pakkanen käyttöön
Monesti kaupoissa on viimeisen tunnin aikana ilta-alennukset jopa -60%. Niissä usein näkyykin porukkaa ostamassa halpoja laputettuja tuotteita, lihoissa ainakin säästää ja vanhaksi menevät on hyvä pakastaa myöhempää käyttöä varten. Joissakin kaupungeissa resq-sovelluksella saa myös ruokahävikki-kauppakasseja edulliseen hintaan!

Kerää kesällä, nauti talvella
Tekeminen ja hyöty samassa paketissa; nyt kesällä ja syksyllä kun lähtee marjastamaan ja sienestämään niin talven saa nauttia keräämistään pakkasesta. Ei voita tuoreita, mutta kyllä itsellä on ainakin käyttöä ollut joka talvi. Ja mikä parasta, saa ulkoilua hyvän määrän kerralla ja koirat tulee liikutettua samalla. Kyllä luonto vaan on ihana paikka. 🖤

📸 Jasmin Makkonen

 

Nää on sellaset asiat mitä hyödynnän itse. Olen todella huono säästämään, mutta näillä vinkeillä kertyy säästöjä mukavasti vaikka olisikin muuten taloudellisesti tiukkaa. Kannattaa myös asettaa raja säästöilleen mihin niitä saa käyttää, itse ainakin tulee muuten käytettyä sieltä johonkin ihan muuhun kuin tarkoitukseen!

Mihin sinä säästät?

– Viia

instagram viiaw

3

Tällä artikkelilla on 5 kommenttia

 1. Nonna

  Näistäkin pienistä jutuista kasvaa iso apu 😊

 2. idahyvarinen

  Tuo epossu olikin uus tuttavuus mihin pitää mennä tutustumaan!🙂

 3. Tanja Räty

  Mulle käy aina just niin, että säästän ja sitten kun tupee tuntuu siltä, että on hyvä kassa säästössä, niin tuhlaan. Joko itse tietoisesti shoppailen tai sitten joku asia menee rikki ja jouduinkin hankkimaan uutta tilalle 😃

  1. viiavilhelmsson

   Mulle käy valitettavasti myös usein niin, että säästöt tulee käytettyä. 😂

Vastaa