Ihmeellinen konjac-sieni

Jo aiemmin suosiossa ollut kasvojen puhdistustuote on nyt taas pinnalla ja päätin ostaa itsekkin yhden testiin. Tässä postauksessa kerron teille, mikä konjac-sieni on ja miten sitä käytetään.

Konjac sieni on Aasiassa kasvavan konjac-kasvin juuresta saatavasta glukomannan kuidusta valmistettu puhdistussieni, joka on siis kokonaan kasvipohjainen puhdistustuote. Sienien alkuperäinen käyttö lähtee kumminkin Japanista, jossa sitä käytettiin vauvojen ihon puhdistukseen sen hellävaraisuuden takia.  Sieni kuorii kuolleen ihosolukon pinnalta pois ja ihosta luvataan hehkeän tasaista ja kirkasta. Se puhdistaa ihon ja ihohuokoset talista liasta hellävaraisesti. Ystäväni kehui tätä epäpuhtauksien torjujaksi. Sieni sopii kaikille ihotyypeille ja siitä on olemassa myös erilaisia versioita.

Kun sienen avaa paketista se on kova koppura. Ohjeessa sanotaan, että ennen ensimmäistä käyttökertaa sitä tuolisi liottaa lämpimässä vedessä 10-20 minuuttia, jotta sieni pehmenee ja avautuu kunnolla. Se olisi myös hyvä pestä kevyesti miedolla pesuaineella ennen käyttöönottoa. Sieni on siis kuivana kova ja kasteltuna pehmeä.

Paketissa oli tälläinen käyttöohje:

  1. Kostuta sientä muutama minuutti lämpimässä vedessä ja purista ylimääräinen vesi pois. Pehmeä sieni on valmis käyttöön.
  2. Pese kasvot pyörivin liikkein sienellä. Ihon voi pestä joko pelkällä sienellä tai halutessaan sieneen voi lisätä kasvojen puhdistusainetta.
  3. Käytön jälkeen huuhtele sieni lämpimällä vedellä.
  4. Purista sieni kuivaksi (ei saa vääntää) ja ripusta se kuivumaan ilmavaan paikkaan.

Konjac-sienelle luvataan jopa 6kk käyttöaika, mikäli se ei mene rikki. Minusta se on aika pitkä aika sienelle, jota tulee käytettyä kahdesti päivässä. Saa nähdä, miten pitkään omani pysyy käyttökuntoisena.

Oma kokemus sienestä on positiivinen. Sieni täyttää lupauksensa, ihosta tulee tasainen ja pehmeä. Ihmesieneksi tätä en silti vielä mene kehumaan, mutta se puhdistaa ihon kyllä hyvin se mun täytyy myöntää. Uusia finnejä tai näppyjä mun naamaan ei ole ilmaantunut, mutta en laittaisi sitä tämän sienen piikkiin. Entiset epäpuhtaudet ovat puhdistuneet tasaisen hyvin naamasta pois, ehkä muut tuotteet pääsevät imeytymään paremmin kun ihon pinta ei ole niin tukossa. Tämä on vähän tälläinen tuote, josta ei ole mitään huonoa sanottavaa eikä sitä tule hehkutettua ihmetuotteenakaan. Kiva sieni silti, tykkään ja jatkan testailuja päivittäisessä kasvojen puhdistuksessa.

Onko sulle konjac-sieni tuttu?

– Viia

instagram viiaw

1

Vastaa