Voiko terveellisestä ruuasta lihoa – yhdeksän kilon vuosi

Yhdeksän kiloa!

Se on ihan JÄRKYTTÄVÄ määrä. Jouduin hieraisemaan silmiäni enkä ollut uskoa todeksi, että olisin voinut jo ohittaa painon jossa olin synnytyslaitokselta palattuani. Tiesin kyllä, että paino tulee nousemaan minihiilareilta ja miinuskaloreilta kun hypätään takaisin hiilihydraattien makuun ja syödään maha täyteen. Mutta pikkasen tämä veti hiljaiseksi. Vielä enemmän hiljensi mittanauha, joka oli vaakan kanssa ihan samaa mieltä. Senttejä on tullut, vyötäröön jopa parikymmentä.

Voiko terveellisestä ruuasta lihoa?

Entä huolista ja murheista? Korkeasta stressitasosta? Liikuntakin on jäänyt luvattoman vähälle. Yöunet ne vasta huonoja on olleet – pääsääntöisesti noin viittä, kuutta tuntia vuorokaudessa.

Äkkiä näin peilistä löllyvät reidet ja surkastuneet olkapäät. Kroppa menee päivä päivältä karseampaan kuntoon. Yhtäkkiä aloin ihmetellä, miksi ihmeessä olin viimevuonna niin mahdottoman tyytymätön itseeni. Ja miten en ole kuukausien aikana muka huomannut kropassani noin suurta lihomista? 

Jos vuosi 2017 oli vaikea terveydellisesti, niin vuosi 2018 oli henkisesti vielä vaikeampi. Kroppa voi kyllä hyvin ja nyt myös paksusti, mutta se henkinen puoli on vaatinut paljon focusta. Kasvu jatkukoon tänäkin vuonna, mutta toivottavasti hieman pienemmillä askeleilla ja kenties omalla painollaan.

En ole ikinä osannut olla luuseri. Jos joku asia on ollut pielessä, olen halunnut korjata sen samantien. Sellainen ajattelutapa johtaa siihen, että elämään mahtuu lähinnä yksi asia kerrallaan. Teen töitä tinkimättömästi päämääräni saavuttamiseksi, olipa se asia sitten ihmissuhde, painonpudotus, progressiivinen treenaaminen tai vaikka kodin siistinä pitäminen. Koska mulla on aina miljoona rautaa tulessa, tulee vain yksi osa-alue hyvin hoidetuksi ja kaikki muu on hujanhajan. Sanon sen ekaa kertaa kenellekään, että elämä on tällä hetkellä lähinnä selviytymistä. Mun elämä siis. On liian vaikeaa kirjoittaa nuo kaksi asiaa yhteen lauseeseen. Se tuntuu säälin hakemiselta, vaikka oikeastaan en ikinä koskaan haluaisi olla säälimisen kohde.

Päätin vuodenvaihteessa, että tänä vuonna treenaan ja syön tasaisen tappavasti. Otan omien tavotteideni aikarajaksi kaksi vuotta, että varmuudella pääsen niihin tavoiteajassa. En tee mitään riskivetoja vain todetakseni, että mulla oli liian kova hönkä päästä päämääriini ja päämäärä oli mahdoton. On aika oppia keskittymään päivän ja viikon aikana moneen asiaan, mutta kerrallaan täysillä vain yhteen. 

Eilen täytin alkukartoituslomakkeet uudelle treinerille. Hävetti laittaa mitat ja painot näkyviin. Aloituskuvat piilotan koneelle jonnekin kansioiden kansioon ja kaivan esille vasta, kun on aika todeta tuloksia.

Ekaa kertaa elämässä pääsen kirjoittamaan ihan oikeaa viikkoraporttia jollekin. Odotan innolla sitä, että saan tehdä tiliä joka viikko omasta etenemisestäni, ja että ihan oikeasti näihin ammattilainen reagoi. Voin todella luottaa siihen, että kun vain noudatan ohjetta itse, tekee joku toinen tarvittavat muutokset, ellei homma toimi. Voin unohtaa pelon siitä että ”mitä jos mitään ei tapahdu”.

Ajattelin, että voisin jatkossa viikottain myös päivittää tätä projektia blogiin, se olkoon tiistain teema ainakin nyt hetken ajan.

 

<3: Tanja

2

This Post Has 3 Comments

  1. Sä tuut niiin pääsee tavoitteeseesi, vahva usko itseesi ja tekemisen meininki oikean treinerin kanssa vie pitkälle. ????

    Tsemppiä alkuun ja muista jos tulee notkahduksia ne ei maata kaada!!

  2. Mä lihoin aikanaanaa 10 kiloa kun todettiin keliakia. Gluteenittomat on vaan energiapitoisempaa ruokaa. Sinne jäi leivät pastat yms…..

    1. Toi on NIIN totta, että gluteenittomat ruuat lihottaa aivan älyttömästi… Vaikka en ollutkaan mikään leivän ja pastan suurkuluttaja, niin silti kiloja kertyi salakavalasti. Osittain varmaan ihan sitä, että ruoka lähtee taas imeytymään (itsellä meni pitkään tuohon diagnoosiin ja kerkesin ripuloida melkein vuoden… kroppa sitten ihan sekaisin sen jälkeen ja lihoin tosi nopeasti ruokavaliomuutoksen takia, nyt nää nykyiset kilot sitten ihan itse aiheutettuja)

Vastaa

Close Menu