Viikon ruokavinkki: lohimedaljonki ja fetasalaatti

Mitä tänään ruuaksi – fetasalaattia ja lohimedaljonkeja

Lohimedaljonkien tekeminen vaikuttaa työläältä, mutta ei oikeasti ole ollenkaan vaikeaa. Lisukkeeksi tarkoitettu maukas, ruohosipulista ja basilikasta lisämakua saava fetasalaatti kruunaa aterian, eikä perunaa tai bataattia tarvita välttämättä lainkaan.

Resepti on gluteeniton, laktoositon ja erittäin lowcarb

Fetasalaatti

TARVITSET:

1 kurkku

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

1 paketti kirsikkatomaatteja

1 purkki fetajuustoa (alle 10% rasvaa) tai jos haluat, sopii myös fetajuusto mausteöljyssä maun puolesta

1 nippu basilikaa

1 nippu ruohosipulia

1 pussi jääsalaattia (tai muuta haluamaasi salaattia). Huom, salaattia ei välttämättä ole edes pakko olla

1 rkl oliiviöljyä

ripaus sitruunapippuria

Pilko ainekset isoon kulhoon

Lisää fetajuustot ja sekoita

Lorauta päälle oliiviöljyä

Ripottele pinnalle sitruunapippuria

Lohimedaljonki

Hyvää, tuoretta lohta D-leikkuussa (jos lihatiskiä ei löydy, niin kyllä vakuumipakatustakin saa nämä tehtyä)

Himalajan ruususuolaa

Sitruunapippuria

Paistamiseen esim. mautonta kookosöljyä, voita tai muuta valitsemaasi rasvaa

Poista kalasta ylimääräinen rasva

Tarkista, onko lohessa ruotoja liu´uttamalla kättä lohen pinnalla sen keskiosassa. Jos löydät ruotoja, ota ne pois esim. pinseteillä tai vaikka sormin vetämällä.

Pilko D-leikattu lohi noin kahden sentin mittaisiin paloihin

Pyrstöosan voi leikata pois ja hyödyntää muuhun tarkoitukseen

Halkaise nämä palat kahtia niin, että nahkapuoli jää ehjäksi (kts. alla oleva video)

Kaksi edellämainittua työvaihetta voi tehdä myös niin, että sentin välein leikkaa joka toisen palan läpi ja jokatoisen vain nahkaan asti

Mausta palat suolalla ja sitruunapippurilla, myös meiran yrttinen kalamauste sopii hyvin

Paista medaljonkeja pannulla niin, että käännät ne kun puolikas medaljonki on kypsynyt. Varo paistamasta liikaa, sillä kala irtoaa nahastaan ylikypsänä.

Lado lautaselle reilusti salaattia ja asettele medaljonki päälle.

 

Vanha, mutta havainnollistava video löytyy täältä: lohimedaljonkien leikkaaminen

 

<3: Tanja

0

Vastaa

Close Menu