Viikon ruokavinkki – keventäjän wok naudanjauhelihasta

Keventäjän wok naudanjauhelihasta

Wok-ruoka sopii loistavasti joulun jälkeisten kilojen karistamiseen. Kun sen tekee naudanjauhelihasta, tulee wokkiin ihan erilailla makua kuin vaikkapa kanaversiossa. Kalorit ja rasvan määrä pysyvät kuitenkin hallinnassa. Voit halutessasi tuunata tästä wokista vaikka täysin hiilarittoman version – tai sitten nautiskella sen kuten alkuperäisessä reseptissä on – riisin kanssa. Ruoka on gluteeniton ja laktoositon.

Keventäjän wok

Tarvitset:

400g naudan jauhelihaa

300g wokvihanneksia pakastimesta

1 paprikan

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1,5dl yasminriisiä (mitta on keittämätöntä riisiä)

3dl vettä

Välimeren-yrtti maustesekoitusta

Koristeeksi herneenversoja

Ruskista jauheliha, lisää joukkoon hienonnettuna valkosipulinkynnet ja sipuli

Lisää suolaa sen verran, että jauheliha maistuu riittävän suolaiselta

Lisää jäiset wok-vihannekset ja wokkaa ne kypsiksi

Lisää kuivat riisit ja 0,5tl suolaa ja 1-2tl välimeren yrtti -maustesekoitusta

Lisää 3dl vettä ja anna porista, kunnes riisi on kypsää ja vesi on haihtunut

Tarkasta maku ja lisää halutessasi suolaa.

Jos haluat tulisemman wokin, voit laittaa hyppysellisen esim sweet chili -maustekastiketta tai valkopippuria

Lisää herneenversot

 

<3: Tanja

0

Vastaa

Close Menu