Viikon ruokavinkki: kanapötköt ja ruohosipulidippi

Kanapötköt ja ruohosipulidippi

Viikon ruokavinkki on tällä viikolla sormiruokailijoiden reseptistä muokattu kanapötköt ja ruohosipulidippi. Kanapötköjen alkuperäisen reseptin löydät simppeli sormiruokakeittiö -sivuilta. Resepti kuulosti mehevältä ja kasviksia on aina kiva upottaa myös aikuisten ruokaan mahdollisimman paljon, joten päätin kehitellä tästä pötköt aikuiseen makuun (mikä mielikuva..)

Ruohosipulidippi

Ruohosipulidippi valmistuu tällä kertaa ylimääräisten rasvojen karttamiseksi kevytkermaviilistä, mutta sen voisi valmistaa yhtähyvin myös kreikkalaisesta -tai turkkilaisesta jogurtista. Kermaviilidipit on ihan huippukäteviä kastikkeita, koska niitä pystyy muokkaamaan rajattomasti ja saa aina jokaiselle ruualle sopivan makuisen kastikkeen vähällä vaivalla, ilman voita ja ilman jauhoja. Sopii siis myös laihduttajalle hyvin.

Dippiin tarvitset:

1prk kermaviiliä

nippu ruohosipulia

valkosipulijauhetta

suolaa

(tai valkosipulisuolaa korvaamaan kaksi viimeistä)

Pilko ruohosipuli, sekoita kaikki dipin ainekset keskenään ja anna dipin tekeytyä noin 30min / muun ruuanlaiton ajan jääkaapissa.

Kanapötköt

Tarvitset kanapötköihin:

omenan

2 porkkanaa

1dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita

1 kananmunan

400g kana/broileri/kalkkunajauhelihaa

2 valkosipulinkynttä

1tl paprikajauhetta

1tl suolaa

halutessasi yrttejä, mutta ole varovainen näiden kanssa, itse villiinnyin ensimmäisellä kerralla hieman liikaa ja makuelämys oli hieman eksoottinen

raasta porkkanat ja omena

pilko tai murskaa valkosipulit

sekoita kaikki ainekset kulhossa

muotoile uunipellille pötköiksi (pullat tai pihvit käy toki myös)

paista uunissa 200 asteessa noin 30min

Kanapötköt voi tarjoilla esimerkiksi pastan tai perunoiden kera, mutta ne maistuvat myös tuollaisenaan oikein hyvälle.

 

<3: Tanja

1

Vastaa

Close Menu