Velkaloukussa

Velka on veli ottaessa

Kaupallinen yhteistyö: @mikkosjogren

Kurittiko korona sinunkin taloutta? Oletko velkojen kanssa loukussa, tai muuten pahassa rahatilanteessa? Stop – luehan tämä! 

Taloudellinen pahoinvointi  aiheuttaa väistämättä henkistä pahoinvointia.

Vaikka kuka väittäisi muuta, niin huonolla tolalla olevien raha-asioiden kanssa painiminen aiheuttaa stressiä. Stressaantunut ihminen usein nukkuu huonosti, ruoka ei maistu tai tulee lohtusyötyä. Asiat ei kiinnosta, hoidettavatkin asiat jää ehkä hoitamatta. Lamaantuu, ehkä masentuu.

Lopulta ei osaa enää ajatella selkeästi ja tulee ehkä tehtyä lisää (taloudellisiakin) virheitä. Tilannetta saattaa paikata laastaroimalla sitä lainoilla ja kierre on valmis. Vaikka kaikki tämä on inhimillistä, niin tilanteeseen liittyy usein myös aivan valtavaa häpeää ja apua voi olla tosi iso kynnys hakea.

velkakierteessä

Velka ja velan ottaminen ovat negatiivisessa maineessa. Velkakierteestä ei mielellään puhuta. Häpeän estäessä avun pyytämistä ihminen jää huoliensa kanssa yksin.

ONNEKSI apua on mahdollista saada apua myös anonyymisti verkossa. Rahataitoja ja vaurastumista pystyy opiskelemaan omaan tahtiin ilman, että olisi mahdollisuus sijoittaa isoa pääomaa opiskeluun.

Vaurastuminen herättää monesti ajatuksen säästämisestä isoilla summilla – niin isoilla, ettei meillä taviksilla ole siihen mahdollisuutta tai elämästä tulisi täyttä kitkutusta. Tässä valmennuksessa sinua EI käsketä tinkimään kaikista elämäsi mukavista asioista, eikä siinä myöskään kerrota pelkästään säästämisestä! Itselläni ainakin silmät aukesi ihan tosissaan ja tajusin heti ensimmäisessä moduulissa paljon omista asenteista rahaan, säästämiseen ja velkaan liittyen. Itsellänikin kun on toisinaan ollut taipumusta pistää ranttaliksi (jos haluat tietää enemmän, lue tämä)

varapuu

Mun matka 50 moduulin tiellä on vielä aika alussa, mutta oon niin innoissani tästä jutusta! Oma tavoitteeni on turvata oma tulevaisuus, sillä koskaan ei voi tietää, mitä elämässä sattuu.

Esimerkiksi minulle sattui viime kesänä työtapaturma, jonka vuoksi olen menossa perjantaina käsileikkaukseen ja tulevaisuuden työkyky on vielä iso kysymysmerkki. Siinä ei auta olla päättäväinen ja purra hammasta, jos jotain menee kunnolla rikki. Ja näin voi siis aivan todella käydä myös TÄYSIN työkykyiselle ihmiselle.

vaurastuminen

Jos säkin haluat kokeilla mitä saat valmennuksella aikaan – ja tottakai sä haluat – niin klikkaa itsesi sisään tästä:

https://www.rahataidonvalmennus.fi/a/42034/wqydrDeT

 

<3: Tanja

1

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Kaisa

    Tuleeko tähän postaukseen jatkoa? Itsekin samojen ajatusten kanssa painiskelen. Hankala löytää kultaista keskitietä.

Vastaa