Vältä lähtökaaos – vinkit matkavalmisteluihin

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – pätee myös matkavalmisteluihin

Reissuun lähteminen on aika usein yhtä hiki päässä tuskailua. Vaatekertoja kertyy laukkuun ihan liian monta ja autossa muistuu mieleen, että jotain just olennaista jäi kotiin tsiljoonasta tarkastuskierroksesta huolimatta. Vihaan sitä lähdön aiheuttamaa stressitasojen nousua yli kaiken.

Oon ollut lapsesta saakka kova tekemään kaikenlaisia listoja. Hylkäsin sen tavan jossain vaiheessa elämää, kun koin ettei mikään kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan. Matkalle lähtiessä jonkunlainen mindmap tai to-do-list on kuitenkin paikallaan. Mitä useampi tyyppi lähtee matkaan ja mitä enemmän liikkuvia osasia on, sen enemmän valmistelu ja ennakointi korostuu. Tähän toki vaikuttaa myös matkan kesto ja matkakohde.

Tallinnan matka kuulostaa varmasti monen korvaan arkiselta ja tylsältä, mutta mulle se sopii paremmin kuin hyvin. Ennättää saada reissufiiliksen, on jotain mitä odottaa, mutta matka ei edellytä lomaa, paksua kukkaroa tai esimerkiksi rokotuksia. Kolmatta kertaa vuoden sisällä suuntaan siis risteilylle,päämääränä Tallinna. Tälläkin kertaa pääsimme lähtemään reissuun ilman lapsia. Joskin eläinten ja lasten hoidot piti sopia ja suunnitella ennalta. Tässä vielä nousi yhdeksi tekijäksi reissun ajoittuminen keskelle viikkoa, sillä lasten hoito piti sopia kotoa käsin.

Valmisteluita kannattaa pilkkoa useammalle päivälle. Jos lähtee ulkomaille, nämä mindmapit kannattaa koota jo kuukausia ennen matkaa, sillä huomioitavaa on enemmän. Huomioitavat jutut voi jaotella vaikka kuukausittain ja raakata yli sitä mukaa, kun ovat kunnossa.

Tämä reissu ei ihmeitä ennakkovalmisteluita edellyttänyt. Autolle piti tilata uusi maastavientivaltakirja ja passi kaivella kaapin perältä. Mulla sattui olemaan yövuorot just ennen lähtöä ja valmisteluaikaa oli rajallisemmin. Lisäksi meillä oli se yrjötauti, joka otti vielä uusintakierroksen viikonloppuna. Lisäksi 2/3 tenavista sairastui kovaan kuumetautiin, ja toisella korva tulehtui ja alkoi märkiä. Tänään aamulla onneksi jo näyttivät kaikki hieman paremmilta, eikä lähdöstä tarvinnut ottaa morkkista.

Pahimmalta kaaoksesta vältyttiin ja toivottavasti kaikki on matkassa mukana, nähtäväksi jää. Tärkein varmaan on juurikin auton paperit, passi ja rahat. Näitä lukuunottamatta ei periaatteessa olisi kamalasti haitannut, vaikka olisin unohtanut koko matkalaukun kotiin.

 

<3: Tanja

 

 

 

1

Vastaa

Close Menu