Tuoretta iltapalaa: gluteeniton peltileipä

Gluteeniton iltapalaleipä

Yhteistyössä:ruokavaliot.fi

Kuitupitoista, terveellistä, gluteenitonta ja vieläpä hyvänmakuista leipää on aika hankala löytää! Valmiit leivät maksavat maltaita, säilyvät tuoreena huonosti ja maku tahtoo olla aika kuivakka. Vaikka en ole vuosiin ollut mikään leipuri-tyyppi, niin tummista gluteenittomista jauhoista innostuneena päätin kokeilla tehdä iltapalaleipää itse. Sormia en halua taikinaan laittaa, joten kehittelin reseptin, jossa pelkkä puulasta riittää.

Gluteeniton peltileipä: (pieni pellillinen)

2dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta

3dl gluteenitonta kauralesettä (jos kaura ei käy, voit korvata tämän jauhoilla)

0,5-1tl himalajan suolaa

2rkl reilun kaupan siirappia tai hunajaa

0,5dl oliiviöljyä

2dl maustamatonta jogurttia

3dl vettä

11g kuivahiivaa

pinnalle siemeniä

Valmistusohje:

sekoita vesi ja jogurtti keskenään ja lämmitä yli 42 asteiseksi

sekoita kuivahiiva ja suola kauraleseisiin

lisää siirappi (tai hunaja), öljy ja vesi-jogurttiseos

jatka jauhojen lisäämistä

taikina jää tarkoituksella paksuksi ”velliksi”

anna taikinan kohota noin tunti lämpimässä leivinliinan tai kannen alla

kaada se uunipellille tai vuokaan, lisää pinnalle halutessasi siemeniä

paista uunissa 200 asteessa noin 20min (paistoaika riippuu leivän paksuudesta)

anna kypsän leivän vetäytyä pieni hetki ennen siivuttamista

tarjoile luomuvoin ja haluamasi päällisten kanssa

Taikinan tekoon menee alle 10 minuttia. Kohotusaika 30-60min. Paistoaika noin 20min. Ei ehkä ennätä aamupalaksi, mutta kurpitsansiemenillä höystettynä toimii maukkaana, täydellisenä iltapalana.

Käy tsekkaa jauhot, suola ja siirappi osoitteesta www.ruokavaliot.fi

<3: Tanja

 

0

This Post Has 2 Comments

  1. Marja-terttu Junnikkala

    Hienoa Tanja. Hyvä artikkeli. Olen samoilla linjoilla kuten sinä. Kasvisruoka on hyvä juttu.

    1. Tanja Räty

      Ihanaa saada palautetta, kiitos! 🙂

Vastaa

Close Menu