Täytetyt uunibataatit

Fetalla täytetyt uunibataatit

Fetalla täytetyt uunibataatit sopii niin illanistujaisiin kuin arkisempaankin ruokailuun. Fetajuuston suolainen ja hapan maku mätsää täydellisesti bataatin makeuteen. Siemenistä tai pähkinöistä reseptiin saadaan rapeutta, sillä muuten suutuntuma jää helposti lössöksi. Täytteiden kanssa ei kannata kursailla, vaan niitä on hyvä latoa bataattien päälle reilulla kädellä. Myöskään chiliä ei kannata jättää pois – chilin ystävä voi helposti laittaa tuplachilit polttamatta suutaan. Resepti on gluteeniton ja laktoositon.

Täytetyt uunibataatit voi tehdä myös kokonaan ilman eläinperäisiä tuotteita käyttämällä fetajuuston sijasta vaikkapa tofua.

fetalla täytetyt uunibataatit

Täytetyt uunibataatit 3-6:lle

Bataattien määrä kannattaa mitoittaa niin, että kullekin syöjälle riittää vähintään puolikas bataatti. Jos luvassa on muutakin ruokaa, puolikas riittää. Pääruuaksi valmistaisin kokonaisen uunibataatin yhtä ruokailijaa kohden.

Tarvitset:

 3 bataattia

1rkl luomulaatuista öljyä (esim. extra neitsyt oliiviöljy)

2 purkkia Arlan originelliä fetajuustoa

nippu ruohosipulia, kevätsipulia tai purjoa

kourallinen kirsikkatomaatteja

2 mietoa chiliä

1/2 tl suolaa

sitruunapippuria

kourallinen cashewpähkinöitä, auringonkukan siemeniä tai pinjansiemeniä

fetalla täytetyt uunibataatit

Tee näin:

Pese bataatit huolella ja halkaise ne pituussuunnassa

Rapsuttele bataattien pintaa rikki esim haarukalla tai vetämällä ne muutaman kerran raastimen läpi

Sivele bataatit öljyllä ja lisää hyppysellinen suolaa

Paista bataatteja noin 40min, mutta tarkkaile paiston aikana, etteivät ne pala

Paistamisen aikana pilko feta, chili, sipuli, tomaatit ja halutessasi rouhi cashewpähkinät

Kun bataatit ovat kypsiä, koverra niitä hieman haarukalla tai lusikalla

Ripottele pinnalle murennettu feta, sipulit, tomaatit, chili ja pähkinä

Laita bataatit vielä hetkeksi jälkilämmölle, jotta täytteet lämpeävät myös

 

Kastike bataateille

200g turkkilaista jogurttia

2tl sriracha-chilikastiketta

hyppysellinen suolaa

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa

sriracha-kastike

 

Täytetyt uunibataatit sopivat myös vaikkapa alkupaloiksi, etenkin jos valmiita bataatteja esim. puolittaa tai pilkkoo. Halutessaan ne voi laittaa myös niin pieniksi, että ne on tikutettavissa cocktailtikkuihin ja syötävissä seisten ilman haarukkaa ja veistä.

<3: Tanja

 

Osa postauksen kuvista: Milla Hakkarainen

Alkuperäiset reseptit, joista olen hieman muuntanut uunibataatin ohjetta:

K-ruoka uunibataatit

K-ruoka sriracha-chilikastike

 

 

1

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Alona

    Wow! Näitä on pakko kokeilla! Rakastan bataattia! Kauanko menee aikaa valmistukseen?

    1. Tanja Räty

      Nää on nopeet, eniten aikaa vie se kun bataatit kypsyy uunissa. Tein ite niin, että laitoin ihan ekana bataatit kypsymään ja pilkoin niiden kypsyessä muut ainekset. Bataattien kypsymiseen menee 30-45min. Sanoisin että kokonaisuudessaan aikaa menee about tunti, mutta bataattien kypsyessä voi tehdä jotain muuta kun ei tarvii vieressä vahtia 🙂

Vastaa