Täydelliset kiharat

Miten tehdään täydelliset kiharat?

*) täydelliset kiharat -postaus on toteutettu osana kaupallista yhteistyötä BPhairin kanssa

Jokainenhan haluaa osata tehdä itse täydelliset kiharat. Hyvin tehdyt kiharat riittävät jopa juhlakampaukseksi ihan sellaisenaankin. Kiharoiden taika on kuitenkin siinä, että pienellä volyymin, määrän ja muodon vaihtelulla ne sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Vaikka en itse mikään hiusalan ammattilainen olekaan, niin tässä postauksessa kerron muutaman täydellisten kiharoiden salaisuuksista. 

täydelliset kiharat
Kuva: Satu Niemi

Täydelliset kiharat vaativat täydellisen pohjan

Yleensä kiharat kannattaa tehdä puhtaaseen, vastapestyyn ja föönattuun tukkaan (vaikka kiharat kyllä ovatkin mitä parhain keino piilottaa jo pian pesun tarpeessa oleva kuontalo ja saada se näyttämään vähän freesimmältä).

Jos nyt kuitenkin lähdetään siitä, että hiukset on tullut pestyä ennen kihartamista, panosta pesun aikana oikeisiin, hiustyypin mukaisiin tuotteisiin ja pesun jälkeen erityisesti kuivaamiseen. Märkää tai puolikosteaa hiusta on turha lähteä muotoilemaan. Föönaa hiukset huolella jakaen ne vaikka pienempiin osioihin, jotta saat kuivan lopputuloksen. Jos ei ole kiire, voi hiusten antaa kuivua puolikuiviksi ennen föönaamista, näin föönin alla ei tarvitse enää viettää ihan niin pitkää aikaa.

BPhair

Jo föönausvaiheessa hiuksiin voi käyttää muotovaahtoa tai vähintään hyvää hoitosuihketta. BPhairin Luxury Mist -hoitosuihke on nappivalinta niin hiusten muotoilun pohjalle kuin kampauksen freesaamiseen tai hiusten arkihoitoonkin. Jos käyttää muotovaahtoa, kannattaa se lisätä vasta puolikuivaan hiukseen. Hoitosuihketta sen sijaan voi suihkutellaan missä vaiheessa tahansa. Hoitosuihkeen väitetään joskus tekevän hiuksesta jollain tapaa hankalamman käsitellä, mutta jos käytössä on omalle hiuslaadulle sopivat hoitotuotteet, ei tällaista riskiä kyllä ole. Jos hiuksia lämpökäsittelee usein, kannattaa varmistaa myös, että käytössä olevat tuotteet sisältävät lämpösuojan.

Jos hiuksiin kaipaa muhkeutta, kannattaa kokeilla föönaamista pää alaspäin. Tällä saa monesti tyveen kivasti volyymia ilman kreppaamista tai tupeerausta. Muotovaahto tehostaa föönin vaikutusta tässäkin.

täydelliset kiharat

Hyvä kiharrin

Ennen kihartamisen alkua on hyvä miettiä, millaista lopputulosta toivoo. Erilaisilla kihartimilla tulee todella erilaista jälkeä. Toisaalta taas arkikiharat luonnistuu hyvin ihan vaikka suoristusraudalla.

Mitä paksumpi kiharrin, sen loivempaa ja suurempaa kiharaa sillä saa aikaan. Itselläni on käytössä ultronin revolvit -kiharrin, kooltaan se on keskikokoinen puikko. Monia muitakin hyviä kihartimia toki markkinoilta löytyy. Kiharrinta valitessa kannattaa miettiä toiminnallisuutta: sopiiko itselle paremmin pelkkä puikko vai kenties puikko johon hiukset saa napattua kiinni? Tuossa revolvitissa on näppärä ”pyöritin” eli puikkoa itseään ei tarvitse pyörittää.

kiharat

revovit

Oikeat tuotteet

Täydellisten ja kestävien kiharoiden tekeminen ei ole salatiedettä etenkään, kun käytössä on oikeat tuotteet. Kaikki ei sovi kaikille, mutta joitakin universaaleja tuotteita on. Esimerkiksi tämä BPhairin lakka  on mitä monipuolisin tuote, sillä se sopii hyvin hiuksen viimeistelyyn, mutta myös kiharoiden pohjalle hiustyypistä riippumatta. Kaikki lakat eivät suinkaan taivu muotoilurautojen alle. Liian voimakkaan pidon lakoissa lopputulos voi olla korppuinen, joustamaton kihara. Pahimmassa tapauksessa kihartaminen ei onnistu ensinkään vääränlaisen lakan kanssa. Kiharoiden kohdalla paljon lakkaa on aina huono ajatus, sillä parhaat kiharat on joustavat, tuuheat ja pehmeät.

BPhair

BPhair

Hoitotuotteet kannattaa valita huolella siten, että niissä on lämpösuoja jo valmiina. Näin ollen erillistä lämpösuojaa ei ole pakko suihkutella enää kihartamisvaihessa.

Harjoittelu tekee mestarin

Täydelliset kiharat eivät synny ehkä ensimmäisellä yrittämällä, eikä välttämättä toisellakaan. Harjoitus kuitenkin palkitaan ja lopulta kiharat syntyvät jopa alle vartissa (jos siis hiuksia ei pestä ja föönata ensin).

Pähkinänkuoressa – näin onnistut varmasti:

Pese hiukset hoitavilla tuotteilla, jotka eivät kuitenkaan tee hiuksesta liian raskasta ja painavaa. Suosittelen ehdottomasti BPhairin kosteuttavaa shampoota ja Quick Maskia lyhyellä vaikutusajalla

Käytitpä mitä tuotteita hyvänsä, huolehdi lämpösuojasta

Föönaa hiukset aivan kuivaksi ja suihkuta niihin hieman hoitosuihketta (paitsi hyvin raskaaseen hiukseen ei ole pakollinen)

Harjaa hiukset läpi varmistaaksesi ettei niissä ole takkuja ja jaa ne sitten osioihin hiusten paksuudesta riippuen (itse jaan korvien kohdalta vaakatasossa ja nostan ylemmät hiukset klipsille pois edestä)

Suihkauta kevyt tupsaus joustavan pidon lakkaa, esimerkiksi tätä

 

täydelliset kiharat

Aloita kihartaminen niskasta – näin saat valmiit kiharat laitettua taakse pois edestä

Nosta kiharrettu osio pinnillä jäähtymään kiharan muodossa ”kerälle” ylös – näin kihara ei jäähtyessään suoristu vaan se jäähtyy kiharan muotoon

Kiharra kaikki hiukset järjestyksessä osio kerrallaan

Jätä kiharat jäähtymään noin 10-15 minuutiksi

Suihkauta kiharoihin lakkaa ja anna vaikuttaa 1-2min

Harjaa kiharat auki hyvin väljällä kammalla

kiharat

Hyvin tehdyt kiharat kestävät päivästä jopa kolmeen päivään. Seuraavana päivänä niitä voi freesata pienesti kihartamalla päällimäiset osiot uudelleen. 

täydelliset kiharat
Kuva: Satu Niemi
Kuva: Satu Niemi
Kuva: Satu Niemi

PS: instagramissa sivullani @tanjar90 on arvonta käynnissä – osallistumalla voit voittaa itsellesi tuon BPhairin lakan ja hoitosuihkeen.

Jos kaipaat videoinfoa kiharoihin, ei hätää – olen etsinyt teille sellaistakin! Käy tsekkaamassa esimerkiksi Rosanna Kuljun täydelliset kiharat -tutoriaali YouTubesta.

Jos taas kaipaat lisää infoa BPhairin hoitotuotteista, käy kurkkaamassa aiemmin tekemäni postaus täältä..

 

<3: Tanja

1

Vastaa