Tartu hetkeen

Pienet kauniit hetket – ota koppi ja tartu niihin

Kun ympärillä pyörii tuhannen ja yhden yön sirkus, voi olla vaikeaa löytää onnenhetkiä arjen keskeltä. Tartu hetkeen – sanotaan. Joskus pidin tätä lausahdusta ihan idioottimaisena muinaisjäänteenä, tekopyhänä liibalaabana. Viimevuosina olen kuitenkin huomannut toimivani vaistonvaraisesti nimenomaan juuri niin.

Saan tiheästi syytöksiä siitä, että annan ystävistäni lähtien kaikille käsityksen, kuin elämäni olisi täydellistä. Elämä kaikkine käänteineen on kyllä aina minusta tavalla tai toisella täydellistä sellaisena kuin se on (niin tekopyhää kuin tämäkin voi olla). Ilman huonoja aikoja ei pystyisi arvostamaan hyviä aikoja. Ilman raskaita päätöksiä ei voisi kasvaa vahvemmaksi. Ilman selviytymistä ei koskaan voisi tuntea olevansa oman elämänsä supersankari. Mutta se, että onko joka ikinen yksityiskohta esimerkiksi omassa elämässäni täydellistä, on ihan eri juttu. Ei, varmuudella moni asia on niin kaukana täydellisestä, kuin olla ja voi. En kuitenkaan koskaan takerru epätäydellisiin kohtiin. Se mitä voin muuttaa, muutan varmasti. Se mitä en voi muuttaa, on pakko hyväksyä. Epätäydellisyyden hyväksyminen on tosi vapauttavaa ja voimaannuttavaa. Jos mitään ei ole tehtävissä, ei mitään ole tehtävissä. Kannattaako niille asioille suoda yhtään enempää ajatusta – ei.

Tämänkin salinjälkeisen päiväkahvin valitsin juoda ulkona auringonpaisteessa – vain siksi, että tuo pieni (kiireinenkin) hetki olisi aavistuksen parempi.

Sen sijaan, että keskittyisin elämän pieniin tai suuriin sontaläjiin 24/7, otan mieluummin kesäyönä teekupin ja istun terassilla hiljaisuudessa kuunnellen linnun laulua. Ne hetket on ihan täydellisiä! Haluan ehkä jakaa sen hetken instagramissa kuvan kera ja tadaa – efekti täydellisestä elämästä on valmis. Se, mitä kuvan toisella puolella oikeassa elämässä tapahtuu, on kuitenkin ihan toinen todellisuus. Miksi tuossa hetkessä miettisin yhtään mitään muuta kuin sitä, kuinka kaunis kesäyö on ja miten hyvältä appelsiinitee maistuu? Tartu hetkeen – ei mikään turha sanonta.

Päiväunet terassilla on ihan eri juttu, kuin päiväunet makuuhuoneessa. Kahvi kermalla on ihan eri juttu, kuin kahvi maidolla (näin olen kuullut). Miksi laittaa leivän päälle flooraa jos se leipä maistuu paremmalta oivariinilla (ellei sitten syö paketillista leipää ja margariinia päivittäin). Miksi keskittyä huonoihin juttuihin ja jakaa niitä muille, kun voi keskittyä hyviin juttuihin ja jakaa iloa myös toisille?

Tartu hetkeen ja nauti elämästäsi, kaikkine virheineen. Pelkkää nautintoa elämä ei kuitenkaan koskaan tule olemaan, joten pienet kauniit hetket arjen keskellä ovat ihan oikeasti niitä tärkeimpiä.

<3: Tanja

1

Vastaa