suppailua aallokossa

Koko kesän sitä odotin, nimittäin suppailua! Eka ajatukseni alkukesällä alkaneesta buumista oli kaksijakoinen; pelottavaa, kiehtovaa ja ehkä jopa vähän ”turhaa”, mutta yhtäkaikki olin siitä tosi kiinnostunut. Siskoni on käynyt suppaamassa jo pari kertaa aiemminkin, joten sain pikaperehdytyksen häneltä ja sitten vain matkaan.

Suppailua voisi väittää helpoksi – jos sitä ei ole itse tehnyt. Tiedättehän sen näyn kun joku tyynesti pieni hymy huulillaan lipuu vettä pitkin ja se näyttää suorastaan taianomaiselta, siltä, että se lauta ei missään aallokossa varmasti keikahda, vaikka kärrynpyörää heittäisi. Näyttää niin helpolta! No voin sanoa, että todellisuus on ihan toisenlaista. Jos kuvittelet veteen vaikka normaalin välioven, niin ihan yhtä hankala on seisoa sen päällä, kuin suplaudalla. Tai ainakin sellaiseen käsitykseen jäin, tosin muistinko jo mainita, että meillä oli puolen metrin aallokko vastassa koko touhun ajan? Onneksi vesi oli lämmintä, koska uin enemmän kuin meloin. Oikeastaan mitä enemmän meloin seisten, sen varmemmin olin nurin.

Jälkiviisaus on paras viisaus. Omat luulot ja uhkarohkeus saa tekemään aina kaikkea hasardia, ja sitähän tämä nimenomaan oli. Laudalla täyteen aallokkoon ja suoraan seisomaan, ilman mitään kokemuspohjaa! Tiedättehän, kellahdin ainakin viidesti ympäri ennen kuin tajusin aloittaa touhun polviltaan.

Aivan täydellistä nauruterapiaa tämä oli, ehkä nimenomaan juuri aaltojen takia! Jos tyyniä hellepäiviä vielä riittää, niin tätä on pakko mennä kokeilemaan vielä uudestaan. Oikeasti, tuo aallokko oli niin kova, että kun 20min työllä ja vaivalla väkkäränä suunnasta toiseen keikkuvan laudan kanssa meloin poijuille asti, niin takaisin rantaan meni ehkä 3min myötätuulessa. Laudan nopeus oli niin kova, että hyvä kun seisomaan kerkesi nousta. Vastatuulessa seisominen ja melominen oli yhtä hankalaa kuin tyynessä melominen uimapatjan päällä. 😀

Jos et ole vielä suppailua kokeillut, niin suosittelen todellakin kokeilemaan! Mutta valitse ihmeessä ekaksi kerraksi tyyni aurinkoinen päivä, ellet sitten ole samanlainen kaheli kuin minä.

<3: Tanja

1

Vastaa

Close Menu