Vartin texmexpannu pelastaa, kun on kiire
Tämä texmexpannu valmistuu vartissa ja maistuu tosi hyvältä!
Arjen kiiretilanteita varten kannattaa olla aina valmiina mielessä (tai vaikka jääkaapin ovessa) joku superhelppo ja nopea resepti, jonka ainekset säilyvät tarvittaessa huoneenlämmössä tai pakastimessa. Huonoihin houkutuksiin on vaikeampi sortua, kun on selkeä paniikkiratkaisu olemassa. Kannatan ehdottomasti pientä, hyvien raaka-aineiden jemmaa (olipa koronaa tai ei). Mikä olisi helpompaa säilytettävää, kuin pavut, pakastemaissit ja riisi? Niistä saa hyvän pohjan moneen ruokaan. Tänään mm. näistä ja muutamasta muusta jääkaapin tähteestä syntyi tämä texmexpannu.
Texmexpannu (4-5 annosta)
Tarvitset
300-500g broilerin filesuikaleita
3dl pikariisiä
3rkl oliiviöljyä
purkillisen kidneypapuja (muutkin pavut käyvät)
sipulin
kolme valkosipulinkynttä
puoli purkillista valmista salsakastiketta
tacomaustepussin
pakaste- tai säilykemaissia
15og juustoraastetta
8dl vettä
2 limettiä
koristeluun lehtipersiljaa
Tee näin
Pilko sipuli ja valkosipuli
Paista kypsäksi broilerin filesuikaleet ja nosta ne sitten sivuun lautaselle odottamaan
Kuullota sipuli öljyssä, lisää kuullotuksen loppuvaiheessa sekaan pikariisi
Lisää mausteet, salsa ja vesi. Anna kypsyä noin 5min.
Lisää maissi, pavut ja broilerit. Pienennä puolelle teholle ja hauduttele kannen alla muutama minuutti.
Katkaise virta liedestä.
Lisää juustoraaste, sekoita hyvin.
Purista pinnalle puolikkaan limetin mehu
Pilko loput limet lohkoiksi ja lisää pinnalle tuomaan väriä ja kirpeyttä
Koristele lopuksi tuoreella lehtipersiljalla.
Huomaa, että voit vaihdella pannun raaka-aineita sen perusteella, mitä jääkaapistasi löytyy. Broilerin voi jättää pois tai vaihtaa mm. lihaan, tofuun tai vaikkapa katkarapuihin. Juustoraastetta ei ole pakko käyttää, ja halutessaan pannuun voi lisätä enemmänkin vihanneksia, kuten vaikka tomaattia, kesäkurpitsaa tai paprikaa. Huomaathan kuitenkin mitoittaa salsan ja mausteiden määrän oikein, jos jätät tarvikkeita pois tai lisäät niitä huomattavan paljon.
Arvatenkaan lapset eivät tätä ruokaa suostuneet edes maistelemaan. Pienimmän ongelma oli ”salaatit”, keskimmäinen ei syö kanaa ja vanhin nirpisteli nokkaansa ihan muuten vain. Aikuiseen makuun tämä kuitenkin uppoaa hyvin ja sopisikin hyvin tarjottavaksi esimerkiksi kesäisiin grillijuhliin. Limelohkot sopivat tämän texmexpannun päälle aivan sairaan hyvin, tuoden lempeää kirpeyttä tulisuuden rinnalle.
Tässä on loistava kilpailija myös noutoruualle, sillä valmistus kävi käden käänteessä!
<3: Tanja
4
Nam näyttää todella hyvältä. Pitää laittaa testiin <3