Summer bucket list

Summer bucket list

Kesä voi olla pitkä ja kuuma tai sitten jotain aivan muuta. Entä jos vettä sataakin kaatamalla, ja kaikki ulkoaktiviteetit on poissuljettu? Nopealla tempolla on hankala keksiä kivaa tekemistä, joten erilaiset idealistat auttaa. Summer bucket list onkin ollut meillä joka kesäinen tylsyydeltä pelastaja. Jos kaikkea ei ole kirjoitettu ylös, niin kesätekemisiä on ainakin keskustellen hahmoteltu paljonkin.

Ootko sä tehnyt koskaan summer bucket listiä tai aiotko kokeilla? Itse olen koittanut houkutella myös lapsia tekemään sellaisen niitä hetkiä varten, kun tuntuu, ettei ole mitään tekemistä.

Kuvat: Milla Hakkarainen

Vinkit summer bucket listin tekemiseen

Oma summer bucket list kannattaa täyttää ainakin osittain sellaisilla asioilla, jotka ovat toteutettavissa extempore. Kannattaa keksiä asioita sekä sadepäivien, että aurinkoisempien päivien varalle. Mielestäni nämä listat toimii parhaiten juurikin niissä hetkissä, kun tuntuu, ettei mitään tekemistä tule mieleen ja päivä uhkaa mennä sellaiseksi jonninjoutavaksi pyörimiseksi.

Toimiihan nämä toki myös arkiruljanssin katkaisijana, jos pelkkä pyykinpesu tai ruuanlaitto uhkaa täyttää koko elämän. Mulle ainakin niistä hommista irrottautuminen on toisinaan hyvin, hyvin vaikeaa!

summer bucket list

Minun summer bucket list

Minun oma ja perheen lista poikkeaa meillä toisistaan. Tottakai osallistun molempiin, mutta haluan omaan listaani ihan omiakin juttuja, kuten kukkapenkin kitkemistä tai auringonottoa. Kumpikin näistä on sellaisia, joihin muu perhe ei järin suurin fanfaarein osallistuisi. Joten, kaksi listaa on enemmän kuin ok!

On makuasia, tekeekö listan, jossa tehdyt asiat merkataan. Minä en halua listaa, jossa tehdyt asiat rastitetaan sen merkiksi, että ne on tehty pois alta. Mulle koko listan idea on toimia inspiraationa, eikä suorituksena.

Pidemmittä puheitta – tässä my summer bucket list!

summer bucket list

Yleisenä tavoitteena tälle kesälle otan aktiviteetit kodin ulkopuolella lasten kanssa. Meillä menee helposti päivät siihen, että kaikki huitelevat omilla teillään ja vasta illalla kokoonnutaan saman pöydän ääreen. Haluaisin saada tänä kesänä käännettyä tämän juuri päinvastoin, eli ensin aamulla olisi yhteistä puuhaa, ja vasta iltapäivän puolella kaikki voisivat jalkaantua omille teilleen. Ei se tietysti joka päivä onnistu, sillä itsehän olen töissä aina elokuun puoliväliin saakka ja jään kesälomalle vasta lasten aloitettua koulun. Täytyy silti opetella ottamaan rennolla otteella ja aikatauluttamaan asioita siten, että yhteinen aika olisi prioriteettilistan kärjessä.

Mitä tavoitteita sulla on tälle kesälle?

<3: Tanja

5

Vastaa