Smoothie on hyvä alku päivälle

Smoothie on mun aamupalasuosikki!

Elämä on kuljettanut omia polkujaan viimeisen 6kk. Välillä on tuntunut, etten ohjaa matkaa ollenkaan itse. Toisaalta on ollut hienoa huomata, että kaikki järjestyy silti. Pimeiltä kujilta sitä oppii luottamaan siihen, että valoisa päivä koittaa taas. Asiat ehkä sittenkin saattavat järjestyä, vaikka ne kuuluisat langat olisi käsissä aivan sotkussakin. Suurin oivallukseni tässä muutosten puolessa vuodessa on ollut se, että minun ei tarvitse olla valmis.  On ok olla keskeneräinen ja tehdä virheitä, joskus jopa tahallisia typeriä ratkaisuja. Elämä ei ole suoritus, vaan matka jolle mahtuu monenlaisia kokemuksia.

Blogini on ollut pitkään hiljaa, sillä tälle muutosten matkalle en halunnut huhupuheita, juoruja tai ylimääräistä negaatiota kenellekään. En vieläkään koe luontevaksi jakaa elämän huonoja päiviä, enkä tule näistä tapahtumista kirjoittamaan myöskään näin jälkeenpäin.

Tänään heräsin kirkkaaseen auringonpaisteeseen – voisiko tätä nimittää jopa kevätauringoksi jo? Laitoin pyykit pyörimään, robotin imuroimaan, tiskit koneeseen. Keitin kahvia ja aloitin aamuni kuten melkein aina – smoothiella. Smoothie on mun ainainen aamupalasuosikki vuodesta toiseen. Blenderin kannu on helppo täyttää kaikella terveellisellä, jopa sellaisilla aineksilla, joita ei sellaisenaan yleensä söisi.

Laitan smoothieen aina tietyt elementit: proteiinin (yleensä rahka), hiilihydraatit (kaurahiutaleita ja/tai hedelmiä, yleensä banaania), rasvan (pähkinät, öljy tai chiasiemenet) sekä jäisiä marjoja. Mulla ei tullut kesällä eikä sen enempää syksylläkään laitettua pakastimeen mitään marjoja, joten olen joutunut nyt pitkin vuotta työntämään pienen omaisuuden valmiisiin kotimaisiin pakastemarjoihin. Mansikkapussi maksaa kilolta kympin, kun samalla rahalla olisi saanut kesällä puolet enemmän. Menköön tämä nyt saman inhimillisyyskortin alle, kuin muutkin kesän ja syksyn inhimilliset tekemättäjättämiset. 😀

Superterveellinen aamupala smoothie

30g kaurahiutaleita

120g banaania

250g rahkaa

20g cashewpähkinöitä

100g mustikoita

50g mustaherukoita

lantraus makeuttamattomalla mantelimaidolla tai vedellä

 

Laita kaikki paitsi pakastemarjat blenderiin. Lisää pakastemarjat blendauksen loppuvaiheessa vähän kerrallaan. Annos on tosi iso, mutta sen voi jakaa myös kahteen osaan (toinen välipalaksi).

Hyvä puoli smoothiessa on myös se, kuinka helppoa se on napata vain kassiin ja kulauttaa vaikka työmatkalla naamariin. Blendauksenkin voi hoitaa valmiiksi jo illalla.

Ihanaa, nyt se on tehty, nimittäin hiljaisuus rikottu täällä blogissa! Kyllä mulla on ollutkin ikävä kirjoittamista ja näiden (etenkin ruokakuvien) ottamista.

Mitä sä laitat yleensä sun smoothieen tai syötkö aamiaiseksi jotain muuta?

<3: Tanja

Ps. Lisää smoothie-aiheisia postauksia löydät täältätäältä ja täältä

3

Vastaa