Saimatar tarjoaa Joensuun parhaan maisema-aamupalan

Maisema-aamupala – mikä ihana startti päivään

*kaupallinen yhteistyö f. Saimatar, aamupala saatu yhteistyötä vastaan

Ootko koskaan tullut ajatelleeksi, että myös aamupalalle voi lähteä ulos syömään? Minä en! Brunssit on tuttuja, mutta niille mennään ajan kanssa istumaan. Huoltoaseman aamupalapuurot on ehdoton nounou. Välimaaston vaihtoehdot ovat harvassa. Joensuun ytimeen tuotu majoitus-ravintolalaiva Saimatar tarjoaa vaihtoehdon, jota kannattaa käydä kokeilemassa! Aamupala starttaa hyvin päivän kuin päivän, mutta näissä maisemissa se potkii entistäkin pidemmälle ja kovempaa.

Majoitus-ravintolalaiva Saimatar on Joensuun keskustaan tuotu tunnelmallinen ja kauniisti saneerattu entinen rahti- ja risteilyalus. Nykyisessä käytössään Saimatar palvelee niin matkustajia kuin myös nälkäisiä kaupunkilaisia. Saimattaressa yövytään vesillä – ankkuroituna laituriin. Mikä voisikaan olla tunnelmallisempi tapa majoittua Joensuuhun? En heti keksi mitään parempaa ideaa. Yövierailun kruunaa kaunis ja terveellinen aamupala, joka valmistetaan Saimattaren omassa keittiössä. Aamupalalle ovat tervetulleita muutkin, kuin laivalla majoittuvat. Aamiaisen voi nauttia maisema-aamiaisena laivan kannella tai ravintolan kauniissa sisätiloissa. Pyydettäessä aamupalan voi saada myös gluteenittomana. Herkimpien tulee kuitenkin ottaa huomioon, että gluteenittomat annokset tehdään samassa keittiössä muiden annosten kanssa. Kontaminaatioriski minimoidaan, mutta täysin sitä ei voida poistaa.

 

Aamupala Saimattaren tapaan

 

Kolmioleipä valituilla täytteillä

TAI

Munakas

 

Tuorepuuro

Tuoremehu

Kahvi

Hedelmäkulho

 

Saimatar tarjosi minulle ja bloggajakaverilleni Millalle aamiaisen helatorstain kauniissa, orastavassa kesäsäässä. Annokset olivat paitsi ruokaa vatsalle, myös silmille. Valitsin gluteenittoman leipäni väliin kinkkua, juustoa ja marinoitua tomaattia. Leipä oli aivan täydellinen, ja sen kanssa tarjoiltu valkosipulidippi kruunasi kokonaisuuden. Mun kesälomani ensimmäinen aamu niin starttaa täältä! Laivamatkailua rakastavana paikallaan pysyvän aluksen hytti on päästävä testaamaan. Matkustaahan voi vaikka omankin kotikaupungin sisälläkin.

Arvostan itse kovasti lähiruokaa, pienten yritysten kannattamista ja omaa persoonallista näkemystä liiketoiminnassa. Saimatar mahtuu myös näihin arvoihin, sillä kaikki laivan kunnostustyöt on tehty mittatilaustyönä yksityisten ammattilaisten toimesta. Mielestäni tällainen käsityön tukeminen ansaitsee moninkertaiset hurraahudot ja (merimies)lakin noston. Tänäpäivänä, kun kaikki tilataan kehitysmaista, tarvitaan juuri tällaista asennetta ja suomalaisen työn tukemista. Saimattarella istuessa tuli tunne, että myös laiva on tuotu Joensuun Matkustajasatamaan – ei pelkästään liiketoiminta mielessä – vaan asiakasta varten.

<3: Tanja

8

Vastaa

Close Menu