Pinaattikeitto on supernopea arkiruoka
Ennen kuin aloin oireilla viljoille, oli minulla viikottain eväänä kaupan valmis pinaattikeitto. Gluteeniton pinaattikeitto osoittautui hankalammaksi löytää valmisversiona, ja niinpä pinaattikeitto jäi minun ruokalistalta pois. Kaipasin sitä kauan, kunnes tajusin, että gluteeniton pinaattikeitto on aivan älyttömän nopea ja helppo tehdä itse.
Pinaatti on arjen superfoodia. Siinä on paljon mm. rautaa. Miedon makunsa vuoksi pinaatti sopii hyvin perinteisen pinaattikeiton lisäksi pinaattilettuihin, smoothieihin, munakkaaseen ja salaattiin sekä lisukkeeksi leivän päälle.
Pinaattikeitto on siitä kiva ruoka, että siitä saa muokattua ruuan kaikkiin erityisruokavaliohin: vegaaniseksi, maidottomaksi ja gluteenittomaksi. Kasvisruoka kasvattaa suosiotaan laajasti ja näin myös omassa keittiössäni. Pyrin pitämään ainakin kaksi lihatonta päivää viikossa.
Gluteenittoman pinaattikeiton ohjetta googlettelin aika kauan, vertailin reseptejä ja lopulta päädyin tekemään ihan omanlaisen version. Itse tehty pinaattikeitto on tietenkin paljon parempaa, kuin pakaste-altaan valmisversio. Kalorit saa pidettyä maltillisina halutessaan. Tämän pinaattikeiton voi myös pakastaa annosrasioihin!
Resepti: gluteeniton pinaattikeitto
Jos käytät lisukkeena kananmunaa, laita ne kiehumaan ensimmäisenä
Tarvitset:
1rkl voita, kookosöljyä tai vastaavaa paistamiseen soveltuvaa rasvaa
150g pakastepinaattia
3rkl gluteenitonta jauhoseosta, itse käytin Virtasalmen viljatuotteen rouheista gluteenitonta jauhoseosta (mikä tahansa gluteeniton jauhoseos sopii, myös maizena-suuruste käy, mutta sitä kannattaa laittaa 4rkl)
5dl maitoa, kauramaitoa tai soijamaitoa
0.5tl valkopippuria
ripaus sitruunapippuria
0,5tl suolaa
loraus sitruunanmehua
Tee näin:
paista pinaatit teflon-kattilassa rasvassa
lisää puolet maidosta
lisää jauhot (tai maizena-suuruste) sheikkeriin ja kaada niiden sekaan loppu maito, ravistele niin ettei jauhopaakkuja ole
lisää mausteet kattilaan
kaada jauho-maitoseos kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
anna keiton kypsyä miedolla lämmöllä muutama minuutti hämmennellen sitä niin, ettei keitto pala pohjaan
lisää lopuksi sitruunamehu
tarkista maku
Vinkki! Munista saat helposti kuoret irti, kun laitat ne kuumana suoraan kylmään veteen. Anna jäähtyä muutama minuutti, koputtele pöytään ja tadaa – kuori lähtee melkein itsestään irti.
<3: Tanja
PS. Kurkkaa täältä 50 muuta nopeaa, helppoa, terveellistä ja edullista arkiruokaa!
69
Googlasin vehnätöntä pinaattikeittoa ja päädyin tänne, moikka vaan 😄
👏🏻👏🏻👏🏻 😊
Hei, kiitos herkullisesta ja nopeasti valmistuvasta ohjeesta!
Hei! Kiva kuulla, että pidit! Tämä onkin jälleen hyvin ajankohtainen resepti, kun pian saa omalta pihalta ihan tuoretta pinaattia ❤️
Heippa. Tein tuon ohjeen mukaan Maizenaan ja minulla jäi ainakin ihan liian löysää tuosta. Maizenaa sai laittaa vähän yli 4 rkl jotta tuli sellaista kun pinaattikeiton kuuluu olla🤗 Ihanaa kesää sinulle🌤️
Moikka! Maizenaan en oo ikinä itse tehnyt, mutta gluteenittomalla jauhoseoksella tuosta tuli tosi hyvä noilla määrillä. Laitan ohjeeseen, että Maizenaa 4rkl 🙂 Kiitos vinkistä!
Hei Tanja,
olisin tekemässä ensimmäistä kertaa pinaattikeittoa omista pinaatinlehdistä.
Vaikuttaako se mitenkään ohjeeseen? Tuossa luki 150 g pakastepinaattia…
t Anne
Moikka! Suurensuuret pahoittelut, sillä huomasin kysymyksesi vasta nyt! 🙁
Kyllä pinaattikeiton voi tehdä tuoreesta pinaatista myös, eli yhtä nestelitraa kohden sopiva määrä tuoretta pinaattia on noin 200g. 🙂
Tosi hyvä ohje! Sain pinaattikeiton takaisin <3. Onnistui hyvin myös teräskattilalla :).
Loistava juttu, ihanaa! Kiitos paljon kommentistasi <3
Hei!
Minun mielestäni ohjeessa on liikaa valkopippuria. Tein 3x annoksen eli nestettä 1,5 litraa ja 1,5 tl valkopippuria. Liian tulista.
Hei Timo! Harmi, että meni turhan tuliseksi! 🙁 Käytitkö ihan maustemittaa, vai lusikkaa mittaamiseen?