Resepti: gluteeniton pinaattikeitto

Pinaattikeitto on supernopea arkiruoka

 

Ennen kuin aloin oireilla viljoille, oli minulla viikottain eväänä kaupan valmis pinaattikeitto. Gluteeniton pinaattikeitto osoittautui hankalammaksi löytää valmisversiona, ja niinpä pinaattikeitto jäi minun ruokalistalta pois. Kaipasin sitä kauan, kunnes tajusin, että gluteeniton pinaattikeitto on aivan älyttömän nopea ja helppo tehdä itse.

Pinaatti on arjen superfoodia. Siinä on paljon mm. rautaa. Miedon makunsa vuoksi pinaatti sopii hyvin perinteisen pinaattikeiton lisäksi pinaattilettuihin, smoothieihin, munakkaaseen ja salaattiin sekä lisukkeeksi leivän päälle.

Pinaattikeitto on siitä kiva ruoka, että siitä saa muokattua ruuan kaikkiin erityisruokavaliohin: vegaaniseksi, maidottomaksi ja gluteenittomaksi. Kasvisruoka kasvattaa suosiotaan laajasti ja näin myös omassa keittiössäni. Pyrin pitämään ainakin kaksi lihatonta päivää viikossa.

Gluteenittoman pinaattikeiton ohjetta googlettelin aika kauan, vertailin reseptejä ja lopulta päädyin tekemään ihan omanlaisen version. Itse tehty pinaattikeitto on tietenkin paljon parempaa, kuin pakaste-altaan valmisversio. Kalorit saa pidettyä maltillisina halutessaan. Tämän pinaattikeiton voi myös pakastaa annosrasioihin!

Resepti: gluteeniton pinaattikeitto

Jos käytät lisukkeena kananmunaa, laita ne kiehumaan ensimmäisenä

Tarvitset:

1rkl voita, kookosöljyä tai vastaavaa paistamiseen soveltuvaa rasvaa

150g pakastepinaattia

3rkl gluteenitonta jauhoseosta, itse käytin Virtasalmen viljatuotteen rouheista gluteenitonta jauhoseosta (mikä tahansa gluteeniton jauhoseos sopii, myös maizena-suuruste käy)

5dl maitoa, kauramaitoa tai soijamaitoa

0.5tl valkopippuria

ripaus sitruunapippuria

0,5tl suolaa

loraus sitruunanmehua

Tee näin:

paista pinaatit teflon-kattilassa rasvassa

lisää puolet maidosta

lisää jauhot (tai maizena-suuruste) sheikkeriin ja kaada niiden sekaan loppu maito, ravistele niin ettei jauhopaakkuja ole

lisää mausteet kattilaan

kaada jauho-maitoseos kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen

anna keiton kypsyä miedolla lämmöllä muutama minuutti hämmennellen sitä niin, ettei keitto pala pohjaan

lisää lopuksi sitruunamehu

tarkista maku

Vinkki! Munista saat helposti kuoret irti, kun laitat ne kuumana suoraan kylmään veteen. Anna jäähtyä muutama minuutti, koputtele pöytään ja tadaa – kuori lähtee melkein itsestään irti.

 

<3: Tanja

PS. Kurkkaa täältä 50 muuta nopeaa, helppoa, terveellistä ja edullista arkiruokaa!

 

6

This Post Has 2 Comments

  1. Googlasin vehnätöntä pinaattikeittoa ja päädyin tänne, moikka vaan 😄

    1. 👏🏻👏🏻👏🏻 😊

Vastaa

Close Menu