Rakkaat ripsienpidennykset

Ripsienpidennykset – äärimmäinen arjen helpottaja

Minua instagramissa seuranneet ehkä muistavat tuskani, kun syksyllä luovuin yhtäkkiä hetkeksi ripsienpidennyksistä. Itselleni se oli pienimuotoinen henkinen katastrofi, ja tein aiheesta instagramiin pitkän storynkin. Sinnittelin lopulta muutaman kuukauden ilman pidennyksiä. Lopputuloksena se, että laitatin uudet ripsienpidennykset muistaakseni noin neljän kuukauden tauon jälkeen.

Kerron nyt rehellisesti koko tunneskaalani tuon ripsitauon aikana. Rakastan ripsienpidennyksiä ja näytän aivan erilaiselta ripsillä ja ilman. Olin kuitenkin harkinnut taukoa jo pitkään, koska halusin nähdä omien ripsieni kunnon ja kokeilla muuten vain millaista elämä olisi ilman niitä. Tauko ei kuitenkaan tullut niinsanotusti vapaaehtoisesti, vaan jouduin tilapäisesti käyttämään paljon silmätippoja (ihan muusta syystä kuin ripsien takia), ja tämä tipoilla lutraaminen sai ripset nopeasti huonoon kuntoon (vain koska sairaanhoitajana en osannut oman luomen alle tähdätä tippapipetillä). Samaan aikaan jouduin perumaan minulle varatun huolto-ajan. Uusi aika jäi jostain syystä varaamatta ja ajattelin, että tässäpä tämä tauko nyt luontevasti tulee. Leikkasin varovasti saksilla ne viimeisetkin pidennyshaivenet omien ripsien mittaan ja sinnittelin.

ripsienpidennykset
Ripset, kulmat ja kuva: MiiaS

Miltä elämä ilman ripsiä tuntui?

Tajusin heti ensimmäisenä ripsettömänä työaamuna, etten omista ripsiväriä. Ei auttanut kuin mennä töihin näyttäen jopa omaankin makuun turhan naturellilta, vaikka pääasiassa tykkäänkin luonnollisesta ilmeestä. Ajattelin ripsivärin pelastavan koko paketin, mutta ollakseni rehellinen, se vain pahensi sitä. Enhän minä osannut enää edes laittaa ripsaria sotkematta sitä luomiin! Halusin ripsienpidennykset välittömästi takaisin.

Hain väliaikaista pelastusta magneettiripsistä, mutta minulle ripsienpidennyksissä ”The Juttu” on näyttää 24/7 laitetulta. Magneettiripsistä olen muuten itse aina hyötynyt eniten silloin, kun ripsienpidennysten huoltoväli venähtää liian pitkäksi. Kaipasin siis edelleen ripsienpidennyksiä takaisin, mutta magneetit toivat toki pientä lohtua tilanteeseen.

Samaan aikaan tuntui naurettavalta ja todella vakavalta se, miten koko identiteettini muuttui vain jostain silmän suojana töpöttävistä haivenista. Minulle ne eivät kuitenkaan olleet eivätkä ole pelkkiä haivenia. Joka kerta pysähdyin peilin ohi kävellessäni katsomaan siihen, kuin odottaen, että pidennykset olisivat ilmestyneet takaisin. En halunnut kuvata selfieitä (oi mikä menetys) ja valokuvissakin kiinnitin huomiota pelkkiin silmiin, vaikka kuva olisi ollut kuinka onnistunut hyvänsä. Olo oli siis samanlainen, kuin jos menisi kireissä vaatteissa ilman alusvaatteita kauppaan.

Oi sitä onnenpäivää, kun sitten lopulta kaikki palasi takaisin totuttuun ja sain uudet räpsyttimet!

Mitä kannattaa huomioida, jos ottaa ripsienpidennykset?

Olin aidosti yllättynyt, että omat ripset näyttivät viimeisenkin pidennyskuidun pudottua likipitäen samalta, kuin ennen pidennyksiäkin. Minullahan oli ainakin kolmen tai neljän vuoden pituinen ripsi-putki takana, ja omien ripsien kunto mietitytti. Olikin melko silmiä avaavaa tajuta, että ei ne omat ripset oikeasti mene pilalle, kun ripsienpidennykset on laitettu oikein ja volyymi on mitoitettu sopivaksi. Hyvästä työstä voin kiittää ammattitaitoista ripsiteknikkoani Miiaa, joka on luonut jo vuosien ajan juuri minun hennoille ripsilleni mitoitetun, täydellisen ripsirivin.

Siinä, missä hiustenpidennystenkin kohdalla puhutaan paljon omien hiusten ohentumisesta tai ns. pilaantumisesta, niin yhä edelleen tänäkin päivänä sama olettamus koskee myös ripisenpidennyksiä. Jos hiuksiin vertaa, niin ripsienpidennysmaailma on ihan ikioma villi läntensä. Koulutuksia on laidasta laitaan. Ripsienpidennyksien tekemistä opetetaan  jopa etäkursseina! Omat ripset voivat ihan varmasti mennäkin pilalle osaamattomissa käsissä, mikä taas on omiaan ruokkimaan ripsienpidennysten ympärille kehiteltyä villiä legendaa.

Kannattaa siis olla tarkkana, millaisen ripsiteknikon käsiin silmänsä luottaa. Omat ripseni menivät mm. muutama vuosi sitten oikeasti pilalle, kun annoin ne harjoituskappaleeksi opiskelijalle, jolla ei sitten ollutkaan riittäviä oppeja aiheesta. Vaikka työtä valvoi vieressä ”kouluttaja”, niin ripset olivat silti kiinni toisissaan ja viisi päivää niiden laiton jälkeen pidennykset olivat niin solmussa, että ne piti poistaa. Toisessa silmässä oli valtava lovi kuitujen revittyä nipun omaa ripseä mukanaan. Kouluttaja vieläpä kehui harjoittelijaa oikein taitavaksi nähtyään lopputuloksen. Pöyristyttävää.

Tässä kuva vuodelta 2013 tyystin epäonnistuneista ripsistä viisi päivää niiden laittamisen jälkeen. Nämä pidennykset poistettiin toisen tekijän toimesta kokonaan, ja annettiin oman ripsirivin kasvaa luonnostaan kuntoon. Ammattilainen ei suostu tekemään tällaiseen pohjaan huoltoa.

 

Valitse siis tekijä huolella. Pyydä saada nähdä hänen aiemmin tekemiään ripsiä kuvista, tai selaa facebookin palaute-osiota. Varmista, että hän on saanut laadukkaan ripsikoulutuksen, tai jos menet harjoittelijalle (joita kaikki aluksi ovat), niin tarkista, että koulutus on tasokas.

Hyvä teknikko uskaltaa sanoa ääneen, millaista volyymia tai pituutta hän uskaltaa hyvällä omallatunnolla laittaa, ja näitä suosituksia kannattaa kuunnella. Monesti asiakas saattaa toivoa todella pitkää ja tuuheaa pidennystä. Kaikki ammattilaisetkaan valitettavasti kieltäydy sellaista tekemästä, vaikka selkeästi näkisivät, ettei oma ripsi ole riittävän vahva sellaista kannattelemaan. Minulla esimerkiksi on melko hentoiset ripset itselläni, eikä minulle kannattaisi laittaa kovin painavaa pidennystä. Ripsi ei jaksa kannatella määräänsä enempää painoa, vaan tippuu liian suuren taakan alla ennen aikojaan. Liian suuri kuidun paino suhteessa omaan ripseen voi todellakin vaurioittaa omia ripsiä jopa pysyvästi.

Hyvä ripsiteknikko ei myöskään tee työtään puoli-ilmaiseksi. Ainakin itselläni hälytyskellot soi, jos uudet volyymiripset saa ammattilaistyönä vaikka viidelläkympillä. Silloin tekijä ei käytännössä ansaitse edes leipäänsä tuosta työstä. 

Myös ripsienpidennysten kotihoito-ohjeiden noudattaminen on tärkeää. Viuhkat säilyvät kauniina ja puhtaina, kun ne pestään asianmukaisilla puhdistustuotteilla. Ripsien pesemättä jättäminen tai pelkkä vesipesu altistaa ripsirajan tulehdukselle ja pahimassa tapauksessa jopa ripsipunkille. Ripsien kotihoidosta on tulossa silmiä avaava yhteistyöpostaus toukokuun lopussa.

Ripset, kulmat ja kuva: MiiaS

 

Voisin todeta ripsienpidennysten olevan itselleni äärimmäinen arjen helpottaja, mutta niillä on itselleni paljon syvempikin merkitys. Tunnen oloni paremmaksi, kun sekä kulmat että ripset ovat jiirissään ja olen käytännössä aina valmiina lähtöön. Se, millaiseksi kenenkin suhde pidennyksiin muodostuu, on jokaisen henkilökohtainen juttu. Oma terveys tulee kuitenkin aina laittaa edelle. Jos ripsiliimasta alkaa saada allergisia oireita, on ripsistä aika luopua.

 

<3: Tanja

15

Vastaa