Pidennyshiukset kaipaavat säännöllistä huoltoa

Sporttimimmi + teippipidennykset = mission impossible?

Joulukuussa 2017 sain teippipidennykset hiuksiini olemalla hiusmallina BPhairin järjestämässä pidennysmestari-kilpailussa. Parturi-kampaaja Senni Koskivirran toteuttamat hiustenpidennykset ovat kulkeneet mukanani tuolta asti, ja nyt neljän kuukauden kokemuksesta voin kertoa, kuinka hiustenpidennykset kestävät kyydissä salilla, uimahallissa ja viihteellä.

Ennen hiustenpidennyksiä pesin hiuksiani pahimmillaan jopa kahdesti päivässä. Hiuspohjani ei ole rasvoittuva, vaan enemmänkin kuiva samoin kuin hiuslaatuni. Hoitoainetta käytin – ja käytän edelleen – ainakin tuplamäärän shampooseen nähden. Jos tulisi tilanne, etten pääsisi suihkuun vaikka viikon aikana kertaakaan, ei hiuksistani silti pesemättömyyttä rasvoittumisena näkisi.

Senni kehoitti ensialkuun miettimään, milloin hiustenpesu on tarpeen ja milloin taas ei. Kiinnitin pesutiheyteen huomiota, koska halusin ja haluan edelleen pitää ihanat pidennyshiukset hyvässä kunnossa. Tottakai myös omien hiusten hyvinvointi on tärkeä pointti. Vähensin hiustenpesua niin, että pesen ne vain kun olen hikinen tai oikeasti likainen. Vartalosuihkut kunniaan. Kolme ensimmäistä kuukautta käytin pesuun ja hoitotuotteeksi BPhairin tuotteita ja olin aivan mykistynyt niiden laadusta ja riittoisuudesta. Tulen jatkossa kertomaan noista tuotteista omana postauksenaan.

Huolellisinkaan hoitaminen ei tietenkään poista pidennysten säännöllisen huoltamisen tarpeellisuutta. Pidennyksiä täytyy nostaa oman hiuksen kasvun myötä noin kolmen kuukauden välein (tässä on yksilöllistä vaihtelua). Minun teippipidennykset on nyt neljän kuukauden aikana huollettu kahteen kertaan, ensimmäisen kerran maaliskuussa ja uudelleen huhtikuussa. Huhtikuun huolto oli tarpeellinen oman ”sössimiseni” takia – laivareissulla tuli huoletta hölvättyä kiharoihin lakkaa ja sen jälkeen nukuin yön lakka ja kiharat päässä hiukset auki. Enpä ole ikinä nähnyt moista tupeerausta! 😉

Onneksi sain hätävaraksi jemmatun ajan ja pääsin nopeasti reissun jälkeen freesattavaksi. Huollossa pidennyshiukset poistetaan ja tarvittaessa niitä, ja omia hiuksia, voidaan käsitellä vaikkapa värjäämällä. Tällä kertaa halusin omaa tyvikasvua piiloon, ja se toteutettiin raidoittaen. Lopputulos on paitsi luonnollinen, mutta myös aikaa kestävä. Tyvikasvu ei seuraavan kerran hyökkää tummana rajana vastaan, vaan yhdistyy mukavasti aiempaan.

Olennaista hiusten kunnon hyvänä säilyttämiseksi on kuivata hiukset pesun jälkeen hiustenkuivaajalla ja letittää ne nukkuessa. Jos menee nukkumaan hiukset auki ja pahimmillaan suoraan suihkusta, saa taatusti seuraavana päivänä tuntea nahoissaan tehneensä väärin. Nukkumaan pitää mennä kuivalla tukalla, hiukset letitettynä. Ei vaihtoehtoja. Kaikki vaivannäkö on kuitenkin sen arvoista. Odotan kauhulla sitä päivää, kun joudun tukasta luopumaan. Salilla, lenkillä tai muussakaan menossa hiukset kestävät mukana tosi hyvin ja ne saa kiinni monella erilaisella tavalla. Ainoa miinus urheilua ajatellen on se, että kloorivesi oman kokemukseni vuoksi saa teipit irtoamaan tosi nopeasti. Uimahallia siis joudun toistaiseksi hieman karttelemaan, mutta toisaalta myöskään BPhair ei suosittele pitkäaikaista kosketusta klooriveden kanssa.

 

Sennille suurkiitos ihastuttavasta lopputuloksesta.

<3: Tanja

4

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Elina K

  Mulla teipit repi hiukset juurineen päästä. Ei ikinä enää. Hoidan hiuksia luonnonmukaisesti, en juurikaan värjää. Evoniaa syön kuureina. Hiukset pesen kerran viikkoon. Kyllä on hiukset rääkissä jos olet pessyt kahdesti päivässä ?

  1. Tanja Räty

   Hei Elina! Tosi harmi kuulla, että sulla on noin ikävä kokemus teippipidennyksistä. Olen viestittänyt huolesi kampaajalleni, ja hän lupasi vastata kokemukseesi, kunhan ennättää.

   <3: Tanja

Vastaa