Perustin yrityksen!

Jestas mikä syksy on ollut! Toteutin ensinnäkin pitkällisen haaveeni yrittäjyydestä loputakin. Jo jonkin aikaa olen tehnyt valokuvausta kevytyrittäjänä, mutta jossakin vaiheessa totesin, että olisipa hienoa hallita koko toiminimiyrittäjyyden kokonaisuus ihan itse, pystyä markkinoimaan ja saada muutoinkin homma niinsanotusti virallisesti kasaan. Ja lopultakin voin ylpeänä todeta synnyttäneeni jotain uutta.

 

Valokuvaajia on koko Suomi pullollaan, ja moni saattaa miettiä, mihin lisää tarvitaan. En ollut itse koskaan ajatellut tekeväni valokuvauksella rahaa, mutta yksi asia johti toiseen ja kolmanteen. Loputa asiakaskuntaa oli jo kivasti, minkä inspiroimana hakeuduin opiskelemaan alaa työni ohella. Mulla on aina ollut tarve tehdä hyvin se mitä teen. Oppiminen jatkukoon yritystoiminnan ohessa.

Vaikka aina pitäisi mainostaa omaa tekemistään hirveällä paahteella, niin itse suhtaudun omaan toiminimeen matalalla profiililla. Tulen pitämään oman sairaanhoitajan työn tässä rinnalla mukana, sillä yrittämisen sietämätöntä epävarmuutta en harteillani kestä. En aio tehdä massiivisia laitehankintoja enkä myöskään monesta neuvosta huolimatta halua nostaa hintojani niin korkeaksi, että muutama asiakas kuukaudessa riittää tuomaan elannon. Haluan sen sijaan, että mahdollisimman monella olisi mahdollisuus käyttää kuvauspalveluita, sillä aivan jokainen meistä ansaitsee saada itsestään kauniita, voimaannuttavia valokuvia.

Intohimoni valokuvaukseen syttyi oikeastaan lopullisesti vasta huomattuani, kuinka iloisia kuvattavat olivat lopputuloksesta. Voin rehellisesti sanottuna myöntää, että muutamankin kerran on ihan oikeasti pelottanut, pystynkö varmasti lunastamaan asiakkaan toiveet ja odotukset. Sen sijaan, että oisin kikkaillut käsisalamoilla tai softboxeilla, olen keskittynyt kuvaamaan aitoja ihmisiä aidoissa ympäristöissä. En liputa vallitsevan valon nimeen, mutta mitä vähäeleisemmin olen pystynyt itse työni tekemään, sen aidompi kokematonkin malli on voinut olla. Minusta jokainen meistä voi olla oman elämänsä supermalli. Kuvaajan tulee vain aistia ihmisen sisin ja luoda se kuvaksi.

 

<3: Tanja

 

 

3

Tällä artikkelilla on 6 kommenttia

 1. sonjaidailona

  Ooo, miten mahtavaa!

  1. tanjaraty

   <3 no niinpä <3

 2. Eira

  MITEN SIISTIÄ? Mahtavaa että oot uskaltanu toteuttaa tuon??

  1. tanjaraty

   Pitkään sitä täytyi kyllä haudutella, mutta oon itsekin niiiiiin tyytyväinen päätöksestäni nyt <3

 3. Elsa

  Vau! Onnea ja tsemppiä ?

  1. tanjaraty

   Voi kiitos Elsa <3

Vastaa