Kukkakaalikeitto
En ole pitkään aikaan tehnyt reseptejä, vaikka ne olennaisena osana blogini genreen ovat aiemmin kuuluneetkin. Rakastan kyllä reseptien tekemistä ja ne ovatkin blogini yksi luetuimmista teemoista. Siinä missä joskus aiemmin meinasin leimautua aivan täysin ruoka-bloggaajaksi, niin nyt kauneusjutut ovat vallaanneet alaa. Taidan siis hyväksyä sen, että kirjoitan hieman kausittaisesti inspiraation mukaan, pitäen kuitenkin joistakin löysistä raameista kiinni. Tänä keväänä erilaiset keitot ovat inspiroineet minua kovin, ja tässäpä yksi ikisuosikeistani. Sopii sekä pekonilla että ilman. Hyvät lukijat, on aika kokata kukkakaalikeitto.
Kasviskeitot maistuvat aivan erilaiselta, jos ne valmistaa uunissa paahdetuista vihanneksista. Paahdettu maku sopii upeasti myös tähän kukkakaalikeittoon. Paahdetut kukkakaalit maistuivat ihan taivaallisilta jo uunipannulta maistaessa, mutta olin itsekin yllättynyt, miten kivan aromin keittokin niistä sai.
Tätä reseptiä kannattaa kokeilla ehkä ensin aikuisten kesken. Muutenkaan tämä ei välttämättä ole lasten keskuudessa sensaatio, elleivät lapset sitten erityisesti pidä kaaleista.
Tarvitset
isohkon kukkakaalin
3 rkl öljyä (paistamiseen)
yhden sipulin
2 valkosipulin kynttä
6dl kasvis- tai kanalientä
3dl cheddar juustoa raastettuna
2 dl kermaa
Pinnalle halutessasi timjamia, persiljaa sekä pekonimuruja
Tee näin
Pilko kukkakaalit nupuiksi. Laita ne pellille ja lorauta pinnalle hieman oliiviöljyä
Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria
Paahda uunissa 180-200 astetta noin 20-30min
Tee sillä välin kanaliemi pakkauksen ohjeen mukaan
Pilko sipulit ja valkosipulit ja paista ne öljyssä pannulla siten, että ne pehmenevät. Lisää paiston loppuvaiheessa timjamit joukkoon.
Kaada sipulit ja timjami kattilaan, lisää joukkoon kanaliemi ja lopuksi paahdetut kukkakaalit
Survo sauvasekoittimella tasaiseksi
Lisää tasaisen sosekeiton sekaan juustoraaste ja kerma
Kun juusto on sulanut, tarkasta maku ja lisää halutessasi suolaa ja pippuria
Jos haluat, paista pannulla pinnalle pekonimurut.
Kukkakaalikeiton kanssa sopii tarjottavaksi myös basilikaöljy, kurkkaa resepti esimerkiksi täältä
Kukkakaalikeiton voi tottakai tehdä myös vegeversioksi käyttämällä vaikkapa kaurakermaa ja jättämällä juuston pois, ja korvaamalla pekonit basilikaöljyllä.
Kukkakaalikeiton kanssa tarjoiltavaksi sopii loistavasti vaalea, tuore patonki. Edullista ja maistuvaa arjen helppoa ruokaa on aina ilo kokata ja syödä.
<3: Tanja
3
Nam pitää kokeilla <3