Flat iron steak grillissä
Flat iron steak eli ohut, kookas amerikkalaistyylinen naudan pihvi, johon käytetään naudan lapaa. Se valmistuu nopeasti ja näppärästi grillissä, eikä valmistus vaadi erityistä osaamista. Tärkeintä on, että lihaa ei grillaa ylikypsäksi.
Tarvitset:
Suolaa
Pippuria
Flat iron steak -pihvin (esimerkiksi tämä valmiiksi viimeistelty Tammisen tuote)
Lisukkeeksi esimerkiksi fetasalaatin, tai vaikkapa lämpimän parsakaalisalaatin
Tee näin:
Ota liha huoneenlämpöön noin 45min ennen valmistusta
Valmista haluamasi lisuke.
Lihan voi maustaa tässä vaiheessa suolalla ja pippurilla, niin se ennättää hieman maustua. Joskin toiset suosittelevat maustamaan vasta valmiin pihvin juuri ennen tarjoilua.
Grillaa liha kokonaisena. Tammisen pihvin koko on noin 600g ja grillasin sitä kuumassa grillissä tarkalleen 2min per puoli, en yhtään enempää.
Nosta grillattu pihvi folioon vetäytymään noin 20 minuutiksi. Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa lisätä mausteet.
Siivuta vetäytynyt liha poikkisyin ohuiksi siivuiksi.
Tarkasta maku ja tarvittaessa rouhi hieman lisää suolaa pintaan.
Grillattu nauta sopii kesäisiin salaatteihin, mutta myös lämpimiin ruokiin ruokaisempien lisukkeiden seuraksi. Naudanliha maistuu itselleni parhaiten mediumina, sillä täysin kypsän pihvin suutuntuma muuttuu helposti sitkeäksi ja kuivaksi.
Mikä on sinun suosikkiruoka grillistä?
<3: Tanja
3