Munakas kalkkunalla, paprikalla ja pinaatilla

Superhyvä munakasvinkki!

Koska dieetti ja koska VHH, olen siirtynyt aamiaisella smoothiesta munakkaaseen ja näitä munakkaan kikkailuvinkkejä saattaa sadella vielä tasaisesti pitkin kevättä. Munakas ei ole munakas ilman superhyviä täytteitä. Juustoa ja metukkaa en huolisi oman munakkaani täytteeksi vapaaehtoisesti, mutta vihannekset ja kalkkunaleike käyvät höystämään munakkaan kuin munakkaan aivan superhyvin!

Tänään varioin pinaattimunakkaan askelta pidemmälle lisäämällä joukkoon paitsi pinaatin, myös kaksi siivua kalkkunaleikettä ja pari siivua paprikaa. Mausteeksi laitoin suolaa ja valkosipulijauhetta. Kertaan paistamisohjeen – eli rasva kuumalle pannulle, munakas kuumalle pannulle ja lämmön pienennys välittömästi noin puolelle teholle. Seuraavat kuvat ehkä selventävät, milloin munakkaan voi huoletta kääntää, jos haluaa sen pysyvän kokonaisena.

Tässä vielä resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan

Kalkkunamunakas vihanneksilla:

4 kananmunanvalkuaista

1 kokonainen kananmuna

kourallinen babypinaattia (tuoretta)

pari siivua paprikaa

2 siivua kalkkunaleikettä

paistamiseen kookosöljyä tai vastaavaa

Pilko vihannekset ja kalkkunaleike. Särje munat kuppiin. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla ja valkosipulijauheella. Lämmitä pannu ensin kuumaksi ja lisää munakas pannulle, tiputa heti lieden lämpö noin puolelle teholle ja anna hyytyä lähes kokonaan. Käännä ja sammuta liesi. Nautiskele!

Tällä munakkaalla nälkä pysyy poissa monta tuntia, päivä starttaa superhyvin ja parasta – tämä sopii myös vähähiilihydraattista dieettiä noudattaville oikein hyvin!

Laitahan testiin!

<3: Tanja

6

Vastaa