Miten valita uusi hajuvesi?

Uusi hajuvesi – uhka vai mahdollisuus

Uusi hajuvesi pitäisi valita, mutta mistä aloittaa satojen ja taas satojen mahdollisuuksien seasta? Uusi hajuvesi on kosmetiikkaostoksista se vaikein. Tuoksumuistot tekevät asiasta vieläkin haastavampia – tuoksumuisto voi aiheuttaa voimakkaitakin tunteita vielä vuosienkin päästä. Voimakkaimmillaan saatamme itse jättää jälkeemme niin syvän tuoksumuiston, ettei toinen pääse siitä eroon, vaikka kuinka haluaisi. 

Jos sait joululahjaksi uuden, mieleisen tuoksun, voin vain onnitella! Joku muu on uhrannut aikaa, ajatusta ja oman nenänsä hyllyjen välissä nuuskimiseen. Jos tuoksu vielä tuoksuu iholla hyvältä ja miellyttää lahjan saajaa, on tämä lahja ollut täyden kympin arvoinen. Varmasti jokainen hajuvesiosastolla käynyt tietää, että oikean hyllyn löytää nenän avulla. Tuoksujen sekamelska kirvelee silmiä ja alkaa pian koskea päätä. Tuoksupilven keskellä on melkein mahdotonta erottaa ensinnäkään pullojen kaulaa nuuhkimalla yhtään mitään, vaan jokaista tuoksua on sumutettava testiliuskaan ja migreenikohtaus on näin varmistettu. Ihmisnenä ei muutenkaan kykene luotettavaan työskentelyyn parin-kolmen ensimmäisen tuoksun jälkeen. Lisäksi tuoksu vieläpä muuttuu iholla toisenlaiseksi, joten hajuvettä olisi hyvä suihkauttaa myös ranteeseen ja nuuskutella kotona uudestaan.

Oma suosikkituoksuni ”Agent provocateur fatale pink” kaatui lapsilta vessan lattialle alkusyksystä. Tuota tuoksua olin käyttänyt jo pari vuotta eikä sitä enää löytynyt sokoksen valikoimasta. Entiset tuoksut taas muistuttavat, no, entisestä elämästä. Ne tuovat mieleen fiiliksiä menneistä, joten mitään femme fatalea edeltävää tuoksua en voinut kuvitellakaan ostavani.

Fatale Pink EdP (43,95e)

Fatale Pink EdP houkuttelee, viettelee ja huumaa kuin arvoituksellinen ”femme fatale” konsanaan. Hän on naisellisen kaunis, viehkeä viettelijätär joka suloisilla piirteillään taitavasti ihastuttaa sekä viekottelee. Hienovaraisesti kutsuva mutta salakavalasti addiktoiva! Fatale Pink EdP on intohimoinen, mehevän täyteläinen kukkaistuoksu. Alkutuoksusta löytyy raikkaat mandariini, päärynän kukka ja Yuzu-hedelmä. Sydäntuoksussa kukkii hulluruohonkukka, kameliakukka sekä lootus. Lopputuoksu täydentyy bambun, myskin ja sahramin yhdistelmällä. (Sokos)

 

Onneksi tyttäreni tanssitreenit pyörivät ihan sokoksen vieressä, ja mulla on ollut tunti luppoaikaa joka keskiviikko. Olen hyödyntänyt tuon ajan pyörien hajuvesihyllyllä aluksi kuin päätön kana.

Aloitin uuden hajuveden valinnan lukemalla blogeista suosituksia. Olen kuvitellut, etten voi sietää tuoksuja, joissa kukkaistuoksut muodostavat päätuoksun. Valitsin suositeltujen tuoksujen listoilta niitä, joissa on vadelmaa, mansikkaa ja jälkituoksuna vaniljaa. Nenäni ei vaan ollut useimmankaan tuoksukuvauksen kanssa lainkaan samaa mieltä – monesta tuoksusta silmille hyökkäsi ensimmäisenä lähinnä fiilis turkiksessa kulkevista hienostorouvista tai vaihtoehtoisesti purkkaa korostetusti jauhavat yläasteelaiset pillifarkkuteinit. En jotenkaan oikein sopeudu näkemään itseäni kummassakaan roolissa, joten purkki toisensa jälkeen hylkäsin ajauksen suihkuttamatta edes tuoksua iholleni.

Lopulta turvauduin myyjään ja pyysin esittelemään raikkaita vadelmaisia tuoksuja. Sain muutaman vaihtoehdon, joiden nuuskuttelua jatkoin kotona testiliuskasta.  Testissä kävi mm. Miss Diorin Blooming Bouquet, Chanelin Eau Tendre ja DKNY:n Stories. Jostain syystä mikään näistä ei lopulta tuntunut omalta ja jatkoin purkkiviidakossa yksinään. Syy tähän lienee se, että kaikki myyjän tarjoamat tuoksut olivat kukkaistuoksuja, eivät siis lähelläkään sitä mitä oikeastaan olin pyytänyt. Hyviä tuoksuja kyllä, eivät vaan minun tyylisiä.

 

Miss Dior Blooming Bouquet (130,95e)

Raikas kukkaistuoksu, jossa vivahteina helmeilevät bergamotti, Damascena-ruusu, pioni ja valkoinen myski. (Kicks)

 

Chanel Eau Tendre (noin 120e)

Hedelmäisen kukkainen Chanel Chance Eau Tendre EdT-tuoksu on nuorekas ja hieno sommitelma greippiä ja kvitteniä, raikkaita vihreitä hedelmiä ja jasmiinia. EdT-tuoksulle antaa lämpöä kevyt valkoisen myskin aromi, joka tekee siitä myös  viattoman ja viettelevän. (MyLook)

 

DKNY STORIES (54e)

DKNY STORIES on tuoksu joka huokuu naisellisuutta ja vangitsee New Yorkin tyylin ja hengen. Tuoksu on saanut inspiraationsa nykyajan sukupolvesta, naisista jotka ovat rohkeita ja uskaliaita. DKNY Stories tuoksu elää inspiraatiolla ja tunteella- sinun elämä, itsensä uudelleen löytämistä, sinun tyyli, sinun tarina. Sinä, niin kun New York City, olette kumpikin kuin avoin kirja joka odottaa uusien tarinoiden kertomista. Vuonna 2005 DKNY perusti mahtavan New York City tuoksu perheen joista ensimmäinen tuoksu oli DKNY BE DELICIOUS. Nyt uusi luku DKNY perheelle on alkanut DKNY STORIES tuoksulla- tuoksu joka kertoo eri tarinan joka kerta kun käytät sitä. DKNY STORIES on itämainen
kukkainen tuoksu jossa on moderni kosketus naisellisuutta. Vaaleanpunainen Guava kuvastaa positiivisuutta niin kuin auringonnousu kaupungin yllä,
musta Iiris vangitsee New Yorkin hienostuneisuuden. Lämmin, sensuellinen Vanilija luo koukuttavan kokonaisuuden (Sokos)

 

Lopulta täydellinen tuoksu löytyi omalla kokemuspohjalla. D&G:n tuoksut ovat kokemukseni mukaan olleet juurikin sellaisia raikkaita ja helppoja hengittää. D&G:n miesten tuoksut ovat hurmanneet minut toistuvasti, joten lähdin kokeilemaan naisten puolelta saman merkin tuoksuja. Tämä oli rakkautta ensisilmäyksellä. Kävin silti yhteensä kolme kertaa kokeilemassa tuoksua ihollani ja annoin ajatuksen hautua. Vielä kerran ennen lopullista ostopäätöstä kävin suihkauttamassa sitä iholleni ennen illanistujaisia ja vasta sen jälkeen ostin tuoksun.

Dolge&Gabbana 3 L’Impératrice, EdT (noin 70e)

 L’Impératrice on tähden tuoksu. Se on houkutteleva ja dramaattinen sisältäen eksoottisten hedelmien, roosien kukkien, vesimeloonin, kiivin sekä myskin värejä. (hajuvesi.com)

Toinen vanha suosikkini, jonka halusin ostaa katsoakseni lähinnä mitä nenässäni tapahtuu, oli Escadan vanha suosikkituoksuni Absolutely Me. Imelä kuin mikä, jopa hieman mauttomuuteen saakka imelä, mutta jostain syystä niin herkullisen kiehtova ja raikas.

Escada Absolutely Me (n. 40e)

Tämä Escadan ”Incredible Me EdP” sekä ”Desire Me EdP” seuraaja sisältää karamellien makeisten ja miellyttävien sävyjen lisäksi myös eksoottisten hedelmien elementtejä. Tuoksun pohjalta löytyy lopuksi vadelman ja vaniljan kesäisen lämmittävä yhdistelmä. (hajuvesi.com)

 

 

Valitettavasti se täydellinen vadelmapohjainen tuoksu on edelleen löytämättä, joten jos sellaisen tiedät, niin vinkkaathan! Jos etsit uutta tuoksua, niin tutustu vielä allaolevaan vinkkilistaan.

Uusi hajuvesi pähkinänkuoressa

  • Älä osta tuoksua sokkona ja hetken mielijohteesta
  • Hajuveden tuoksu kehittyy vaiheittain; nopeasti kehittyvä alkutuoksu, runkotuoksu ja lopulta iholle jäävä lopputuoksu
  • Hajuvettä kannattaa kokeilla iholle, sillä ihon lämpö ja ominaistuoksu vaikuttaa tuoksun lopullisiin sävyihin
  • Hajuvesiostoksille kannattaa lähteä mahdollisimman tuoksuttomana, sillä muut tuoksut voivat vääristää hajuveden tuoksua voimakkaastikin
  • Omaan nenään kannattaa luottaa, makutuomarit tai myyjät voivat suositella, mutta hutiostojen välttämiseksi lopullinen ostopäätös kannattaa tehdä yksin
  • Merkitse testiliuskoihin tuoksujen nimet, jotta miellyttävimmän tuoksun luo on helppo palata
  • Tee ostopäätös rauhassa ja ajan kanssa

 

<3: Tanja

 

0

Vastaa