Mitä tänään ruuaksi?

Mitä tänään ruuaksi?

Mitä tänään ruuaksi – on kysymys, johon pitää vastata joka ikinen päivä vuodesta läpi koko elämän. Jos googlettaa ”mitä tänään ruuaksi” – saattaa saada vastaukseksi jonkun grumeluurireseptin, johon vaaditaan about 150 raaka-ainetta. Haluan laittaa nämä mutkat suoriksi ja aion ennalta määrittämättömän ajan tarjoilla joka sunnuntai yhden reseptin seuraavalle viikolle. Reseptit ovat gluteenittomia, terveellisiä ja meidän lasten testaamia – perheellisetkin voivat huoletta valita niistä jokaisen. Järjestin hetki sitten myös arvonnan ja sain monta ihanaa ideaa. Näistä muutamia tullaan näkemään ehkäpä kevyesti tuunattuina versioina. Koska poikkeus vahvistaa säännön, saatte reseptin käyttöön tällä kertaa jo lauantaina.

Arvonnan voittaja on julkistamatta – mutta tässä se tulee!

ARVONNAN ON VOITTANUT HANNA! 

Laitathan Hanna minulle sähköpostilla osoitteesi os. tanja.raty@icloud.com niin postitan sinulle lahjakortin.

Ruuaksi kaalilaatikko

Kaali juuri nyt todella edullista ja siitä saa huippuhyvää ruokaa monipuolisesti. Oletko kokeillut paistettua kaalia sienten, riisin ja pähkinöiden kera? Entä kaalikääryleitä tai kaalikeittoa? 

Tänään haluan kirjoittaa tämän syksyn lemppariruuastani eli kaalilaatikosta. Sitä voisi kuvitella, että kyseessä olisi hankalampikin sapuska, mutta itseasiassa kaalilaatikko taittuu aivan kädenkäänteessä ja leivinuunissa kysyttäessä siitä saa oikein supermaukasta vieläpä ekologisesti! 

 

1 keskikokoinen keräkaali

500g naudan jauhelihaa (myös sika-nauta sopii)

2,5dl puuroriisiä (raakana mitattu)

2 kasvisliemikuutiota

Suolaa 

Mustapippuria

Paistamiseen haluamaasi rasvaa (kookosöljy, voi tms)

Vettä niin että kaalit ja riisit peittyvät kunnolla

Ja extrana (voi jättää myös pois);

Loraus reilun kaupan siirappia 

Halutessaan jauhelihan sekaan voi paistovaiheessa lisätä sipulia

 

 

Pilko kaali ja paista pannulla rasvassa vaikka vähissä erissä. Lisää kattilaan paistettu kaali ja 2,5dl puuroriisiä sekä kasvisliemikuutiot.

Paista jauheliha (ja pilkottu sipuli halutessasi). Mausta suolalla (vajaa teelusikallinen) ja ripauksella mustapippuria – maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Laita uunivuokaan sekaisin kypsä jauheliha ja kevyesti keitetyt kaalit+riisit. Nämä on kätevä nostella kattilasta veden seasta reikäkauhalla.

Lisää keitinvettä jauheliha-kaali-riisi seoksen sekaan niin, että seos lähes peittyy. Lisää joukkoon halutessasi loraus siirappia. Enää ei tarvitse hämmentää vaan siirappi valuu liemen sekaan laatikon päältä itsekseen.

Paista uunissa ~200 asuessa noin 40min.

NAM! Puolukkasurvos kruunaa kokonaisuuden.

<3: Tanja

0

Vastaa