Mitä tänään ruuaksi: uunilohi ja perunamuusi

Tänään laitetaan ruuaksi uunilohi ja perunamuusi

Uunilohi ja perunamuusi – kuulostaa työltäältä, mutta valmistuu reilusti alle tunnissa.

Viikon ruokavinkki on tähän asti ollut mun suosikkipostaus (tekijän näkökulmasta siis). Google Analyticsin tilastot kertoo myös, että blogin lukijoiden suurin kiinnostuksen kohde on ollut ruoka ja ”30 minute chefs”. Yritän dieetistä huolimatta pitää kynsin ja hampain kiinni siitä, että saisin pidettyä tämän viikottaisen ruokapostauksen kuvioissa mukana. Kuten aiemmin jo kerroin, on oma kiinnostukseni kaikkea ruuanlaittoa kohtaan vähän niin ja näin, sillä itselleni suurimmaksi osaksi pilkon vihannekset ja paistan lihat, lisään öljyn ja pistelen poskeeni. Muu perhe syö mitä kiinni saa, tälläkin viikolla esim. maksalaatikkoa, riisipuuroa ja taas kerran jauhelihakastiketta. Viikonlopun kunniaksi sitten lopulta aktivoiduin ja tässäpä teillekin reseptiä. Maistui!

Uunilohi ja perunamuusi

TARVITSET:

600-1000g lohta fileenä

1kg perunoita (mielellään punaisia muusiperunoita)

suolaa, sitruunapippuria, yrttistä maustesekoitusta

salaattitarvikkeet (up to you)

Pari desiä maitoa

Nokare luomuvoita

 

Perunamuusi:

Kuori ja pilko perunat

Laita perunat kiehumaan keitinveteen, jossa on noin 1tl suolaa

Kun perunat ovat pehmeitä, valuta vesi pois (voit halutessasi tehdä muusin myös keitinveteen maidon sijasta, jolloin ota keitinvesi talteen)

Muussaa perunat sauvasekoittimella ja lisää maitoa (tai keitinvettä) vähitellen siten, että perunoiden rakenteesta tulee muusia.

Kun koostumus on sopiva, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Lopuksi lisää nokare voita muusin sekaan

 

Uunilohi:

Ota kala leikkuulaudalle

Leikkaa mahdollinen rasva pois

Kuljeta sormea kalafileen keskiosassa siten, että tunnet jos siinä on ruotoja. Poista ruodot atuloilla tai sormin

Lisää kalan päälle suolaa, sitruunapippuria ja halutessasi yrttistä kalamaustetta

Paista uunin keskiosassa noin 30min riippuen kalan koosta

Kala on kypsää, kun se irtoaa nahkastaan

 

 

Järkevä järjestys kokkaamiselle

Tämä ruoka kannattaa valmistaa niin, että

  1. Kuori ja pilko perunat
  2. Perunoiden kiehuessa valmistele kala ja laita se kypsymään
  3. Pilko salaatti
  4. Valmista muusi loppuun
  5. Nosta kala uunista

Kun toimit näin, on ruoka valmista reilussa puolessatunnissa.

 

<3: Tanja

 

 

7

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Elina

    Muussista tulee kuohkeampi, jos sen tekee vatkaimella tai muussiraudalla. Sauvasekotin tekee liisterimäisen muussin.

    1. Tanja Räty

      Hei kiitos vinkistä ???????? Täytyy enskerralla kokeilla sähkövatkainta ☺️

Vastaa