Mitä jos vaan keskittyisit terveyteen?

Terveellisten valintojen taustalla on (mielestäni liian) usein tarve muuttaa ulkonäköä. En sano, että siinä olisi mitään väärää, mutta ulkonäkötavoitteinen ”hyvinvointi” saattaa muuttua helposti pakonomaiseksi, tai se ei välttämättä kanna pitkälle. Mitä, jos sen sijaan vain keskittyisi olemaan mahdollisimman terve? 

 

Terve keho ei ole itsestään selvyys, mutta pitkäaikaissairaudet eivät kuitenkaan ole mikään este vaalia terveyden eri osa-alueita. Omalle terveydelle on tehtävissä PALJON, vaikka olisikin jo oman elämänsä arpajaisista jonkin sairauden napannut.

Pilko pieniin palasiin

Vaikka ihminen onkin iso, moninainen kokonaisuus, niin itseäni inspiroi kovasti sen pilkkominen esimerkiksi maksan terveyteen, aivojen terveyteen, suoliston hyvinvointiin ja niin edelleen. Tällainen ajattelumalli osoittaa, kuinka paljon asioita onkaan omien valintojen varassa, ja kuinka monia pienempiä, terveyttä edistäviä valintoja voi tehdä, elleivät voimavarat riitä muuttamaan kokonaista kurssia kerralla. Jos vatsa reistailee, ei ole pakko tehdä kaikkia maailman muutoksia samassa hetkessä, vaan voi esimerkiksi ottaa käyttöön maitohappobakteerit ja keskittyä riittävään kuidun saantiin.

Oman terveyden edistämisen pilkkominen pienempiin palasiin voi motivoida muutokselle ja lisätä massiivisen muutoksen aiheuttamaa ahdistusta ja painetta. Lopputuloksena voi hyvässä lykyssä olla pidemmällä ajanjaksolla projektin onnistuminen.

 

Hyvinvointi paitsi tuntuu, myös näkyy

Terveyttä vaalivat valinnat vaikuttavat aivan väistämättä myös ulkonäköön. Riittävästi riittävän raskasta liikuntaa sohvalla loikoilun sijaan, riittävästi unta, sopivasti terveellistä ruokaa. Näiden sivutuotteena luvassa on väistämättä edessä myös muutoksia ulkonäköön. Samalla tavalla näkyy myös päinvastaisen toiminnan vaikutus, tästä minulla valitettavasti on ihan omakohtaista kokemusta.

Terve keho auttaa jaksamaan sairasta kehoa paremmin myös päästä tavoitteisiin. Joten – jospa vaihdetaan ulkonäkötavoitteet terveystavoitteisiin ja otetaan timmimpi kroppa sen sivutuotteena vastaan!

 

<3: Tanja

 

2

Vastaa