Mitä autossa pitää olla mukana?

Kuusi asiaa, jotka ovat aina mulla autossa mukana..

Mitä autossa pitää olla aina mukana? Jos ammattilaisilta kysytään, vastaus on varmaan joku varoituskolmio, vararengas ja jääraappa. Jos taas minulta kysytään, sieltä pitää löytyä…

audi

Mynthoneita

Elämä on pilalla ilman mynthoneita. Autossa niitä pitää olla ainakin kaksi täyttä laatikkoa. Kun viimeinen boksi on avattu, täytyy hankkia uusia. Tästä on mulle mainittu monet kerrat, mutta pastilliriippuvaisen ei auta kuin sulkea korvansa. Aiemmin suosikkini oli siniset mynthonit, nykyään suosin punaisia xylitol-versioita.

Roskapusseja

Inhoan roskakaaosta autossa ja sellainenhan syntyy ihan hetkessä, etenkin jos matkustaa isolla porukalla tai lasten kanssa. Auto on helpointa pitää puhtaana, kun roskat saa lattialta noukkimisen sijaan vain nostettua pussissa pois. Pusseja on hyvä olla etenkin pitkillä matkoilla myös siksi, että niihin saa kätevästi kerättyä palautukseen menevät pullot. Pulloja kertyy etenkin kesällä ja isommalla porukalla liikkuessa ihan kohtalainen määrä, puhumattakaan, jos aikuisporukassa kiskotaan takapenkillä vettä väkevämpää 😉

mitä autossa pitää olla mukana

Käsidesiä

Inhoan mm. huoltoaseman vessoja ja ihmisten kättelemistä. Joskus saattaa joutua syömään lennosta auton ratissa, jolloin käsien peseminen ennen syömistä on mahdotonta. Käsidesi pelastaa nämä tilanteet ja siksi olen opetellut kuskaamaan pientä desipulloa joko käsilaukussa tai mukana autossa. Pakko mainita, että käsien turha desinfioiminen on oikeasti – no – ihan turhaa, mutta matkoilla asia on eri. Isojen huoltoasemien oven kahvoissa on satojen eri ihmisten käsistä kulkeneita pöpöjä, ja mikä olisikaan oksettavampaa kuin syödä vaikka eväspalasia autossa käsillä, joilla juuri hetkeä aiemmin on koskenut julkisten tilojen kahvoja?!

Puhdistusliinoja

Lasten pissavahingot, eväiden syöminen autossa… ei ole parempaa tapaa pelastaa tilannetta kuin kertakäyttöiset puhdistusliinat. Näillä saa tarvittaessa nopeasti myös omat kainalonsa raikastettua. Pieni pakkaus ei vie autossa tilaa juuri yhtään, mutta mahdollistaa esimerkiksi röppösuun puhdistamisen kesken reissun. Joskus mulla oli autossa myös auton puhdistamiseen tarkoitettuja vastaavia liinoja, mutta niissä oli aivan järkyttävä hyttysmyrkkymäinen löyhkä ja luovuin niiden kuskaamisesta heti paketin loputtua. Autoa ei kuitenkaan tarvitse olla joka hetki puunaamassa, kun huolehditaan ensisijaisesti matkustajien puhtaudesta. Siksi nämä liinat on pop.

puhdistuspyyhkeet

Nenäliinoja tai vessapaperia

Autossa on aina oltava mukana myös nenäliinoja tai rulla vessapaperia. Näillä on samantyylinen missio, kuin puhdistusliinoilla, mutta paperia käytetään esim. puskapissin jälkeen tai räkänokan pyyhkimiseen.

Puhelimen laturi

Tartteeko tätä edes selittää? Ei 😀

audia4

Lisäksi…

…ne tylsät ja pakolliset, eli pysäköintilupa, parkkikiekko ja ensiapupakkaus. Taitaa siellä autossa olla mukana myös se vararengas olla, mutta tunkkia ei kyllä löydy. Sitä varten kai on tiepalvelu? 😀 En muutenkaan osaisi mitään rengasta vaihtaa itse.

Kaiken autossa mukana olevan pitää ehdottomasti mahtua hanskalokeroon tai keskikonsoliin, joten puolikasta omaisuutta siellä ei voi mukana olla. Näillä mun TOP kuudella pääsee jo aika pitkälle ja matkan tekeminen on miellyttävää.

Turvallisia ja miellyttäviä kesälomareissuja ja kilometrejä kaikille <3

<3: Tanja

3

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Milla

    Mukava oli nähdä, mitä kaikkea sie kuljetat mukana, vaikka kyllähän mie aiemminkin mainitsin siitä maijapoppas- kassista. 😀 Mie kirjoitin joskus näistä et mitä ois hyvä olla autossa mukana täällä; http://www.moonshapedlittlebox.fi/2018/09/muutama-pieni-mutta-tarkea-muistutus.html. Satuin tuolloin kolaripaikalle ja kokosin vinkkejä tuohon postaukseen. Miulta löytyy aina pakollisten lisäksi vilttejä, vaatteita, käsidesi/ desinfioivat käsipyyhkeet, hanskat, monipäinen laturi ja aurinkolasit on ihan must. 🙂 Myös kestokassi pitää olla mukana ja 50 senttinen, että pääsee tarvittaessa maksullisessa vessassa käymään. 😀

Vastaa